|

"SDA ne pristaje na razgovore o trećem entitetu"

"SDA ne pristaje na razgovore o trećem entitetu"
0
S
SRNA
9.11.2010. u 16:50
69
komentara
0

dijeljenja
"SDA ne pristaje na razgovore o trećem entitetu" Sulejman Tihić (Foto: Arhiv)
SDA u potpunosti podržava ravnopravnost hrvatskog naroda u BiH, ali neće pristati na razgovore o trećem entitetu, kao ni na razgovore o Mostaru kao hrvatskom stolnom gradu, poručio je predsjednik stranke Sulejman Tihić.
"U BiH svi narodi i građani moraju biti ravnopravni na cijeloj teritoriji države, a Mostar, kao i svaki drugi grad u BiH, može biti samo grad svih građana BiH", rekao je Tihić danas u Zagrebu tokom sastanka sa predsjednikom Hrvatske Ivom Josipovićem.

Iz SDA je saopšteno da je tokom sastanka, kojem je prisustvovao i potpredsjednik Federacije BiH Mirsad Kebo, naglašena potreba što skorijeg uspostavljanja nove vlasti, koja treba da nastavi i ubrza reformske procese u BiH na njenom putu prema punopravnom članstvu u NATO i EU.

Odluka Evropske komisije o ukidanju viznog režima za građane BiH ocijenjena je kao važan podstrek koji će doprinijeti ubrzanju puta BiH u evroatlantske integracije.

Tihić i Kebo su sa Josipovićem razgovarali i o procesima ponovnog uspostavljanja povjerenja među narodima u BiH i regionu, a zajednički stav je da su vraćanje povjerenja i pravda, odnosno procesuiranje ratnih zločina, temelji budućnosti cijelog regiona, te da nemaju aternativu.
Prijavi grešku


Komentari (69)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...