{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


SDA: Načelnik Sanskog Mosta uštedio pola miliona KM

19.9.2012. u 14:21
1
8
SDA: Načelnik Sanskog Mosta uštedio pola miliona KM
1
SDA: Načelnik Sanskog Mosta uštedio pola miliona KM
Aktuelni načelnik Općine Sanski Most i kandidat SDA za načelnika Općine na lokalnim izborima prim. dr. Mustafa Avdagić u samo godinu dana mandata napravio je nevjerovatan napredak. Troškove službenih putovanja, u 2011. godini, sveo je na 196 KM. Po različitim stavkama, načelnik Avdagić ukupno je uštedio 490.000 KM, navodi se u saopćenju za javnost Stranke demokratske akcije.
Avdagić je pokrenuo i pitanje naplate koncesija, a krajem 2011. godine 27 porodica uselilo je u obnovljene kuće. Obnavljanje tih kuća stajalo je općinski budžet 450.000 KM. Asfaltiran je prošle godine i dio ulice Mahala gdje je izgrađen i kanalizacioni sistem.

Općina Sanski Most je s ostalim općinama Unsko-sanskog kantona dogovorila da bude jedan od osnivača budućeg preduzeća "Regionalna deponija", koje će se baviti gazdovanjem krutim otpadom, a ove godine započete su i izgradnja tribina na gradskom stadionu i rekonstrukcija gradskog mosta. Za godinu dana Avdagićevog mandata Općina je izmirila obaveze i prema radnicima JKP "Sana".

"Prim. dr. Mustafa Avdagić, dakako, ne zaboravlja da je 1995. godine položio Hipokratovu zakletvu te i na tom polju savjesno obavlja svoje dužnosti. Njegova su vrata otvorena za sve građane koji imaju prijedloge koji bi ovu općinu učinili još ugodnijom za život", poručuju iz SDA.

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: