BiH
0

SDA: Napredak i razvoj Prače za svaku pohvalu

Klix.ba
Vodeći se idejom prosperiteta, zalaganja za privredni, obrazovni, kulturni i turistički razvoj, Asim Zec obnaša funkciju načelnika Općine Pale-Prača još od 2003. godine. U obraćanju članovima i simpatizerima SDA na tribini u Prači skrenuo je pažnju na sve do sada urađene projekte koji su lokalnu zajednicu učinili mjestom ugodnog življenja i pozitivnih ostvarenja.

Svojom ponovnom kandidaturom na lokalnim izborima načelnik Zec želi nastaviti sa aktuelnim, ali i realizirati nove projekte.

"Ovdje već imamo dvije mini hidroelektrane u funkciji. U narednom periodu imat ćemo dvije mini centrale, a na proljeće 2013. i treću. Izgradnjom solarne elektrane prvi u istočnoj Bosni počet ćemo iskorištavati sunčevu energiju i tako riješiti problem grijanja u školama, domovima zdravlja i drugim ustanovama“, rekao je Zec.

Erdal Trhulj, član SDA, pohvalio je vidan napredak i razvoj općine Pale-Prača, naglašavajući da ne treba dopustiti da na mjesto načelnika bude izabran neko ko bi se sada samo kitio tuđim perjem i sebi pripisao sve ono što je Asim Zec uradio u posljednjih devet godina.

Alija Begović, član Izvršnog odbora Kantonalnog odbora SDA Bosanskopodrinjskog kantona Goražde, rekao je da je SDA nakon samo tri mjeseca od dolaska na vlast omogućila Općini Pale-Prača tri tranše pomoći po 100.000 KM.

"Ja sam doktor pa mogu slobodno reći - SDA je kao zdravlje. Dok je imate, i ne gledate je koliko treba, ali tek kad je izgubite shvatite da se bez nje ne može naprijed“, rekao je Begović, ističući da je na području ove općine SDA na vlasti od prvih općinskih izbora u BiH, navodi se u saopćenju SDA.