{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


FOTO
/
U srijedu u Domu mladih centralni predizborni skup SDA Centar

F
2.10.2012. u 16:24
22
18
U srijedu u Domu mladih centralni predizborni skup SDA Centar
22
U srijedu u Domu mladih centralni predizborni skup SDA Centar
Kandidat Stranke demokratske akcije (SDA) za načelnika sarajevske Općine Centar Sead Srna je danas na pres-konferenciji u Sarajevu kazao da će nastojati da bude načelnik građana na taj način što će raditi na terenu.
"Neću biti kancelarijski načelnik, nego ću biti načelnik koji će upoznati svaki pedalj općine Centar. To sam radio i kao vijećnik koji je osam godina u Općinskom vijeću Centra tako da znam probleme s kojima se susreću pojedini dijelovi. U dosta navrata bio sam na terenu i znam problematiku", kazao je Srna.

To je, dodao je, jedini način na koji možemo zajedno s građanima na terenu vratiti povjerenje i cilj mi je da vratim općini Centar moderan sjaj, jer ona to zaslužuje "da Centar bude centar“.

Po njegovim riječima, SDA kreće ove godine s jednom novom snagom, novom listom koja je predstavljena uglavnom obrazovanim, mladim kadrom, patriotama koji mogu vratiti povjerenje koje je, nažalost, u proteklom periodu izgubljeno.


Istaknuo je da je osnov problema na području općine Centar zapošljavanje.

"Općina Centar je bila nekad lider u ekonomskom pogledu i mi moramo vratiti to liderstvo u Bosni i Hercegovini, da Općina Centar bude lider u ekonomskom razvoju", kazao je Srna.

Nažalost, dodao je, pokazatelji su da to trenutno nije tako. Zaposlenost je smanjena, stopa nezaposlenosti je povećana i to su egzaktni pokazatelji Federalnog zavoda za statistiku u kom smjeru ide Općina Centar.

"Što se tiče drugih problema koje Općina Centar ima, evidentno je da imamo neriješena infrastrukturna pitanja, i to u prvom redu na periferiji. Dok se uglavnom rješavaju ti problemi u centralnim djelovima općine Centar, periferija je još zapostavljena", kazao je Srna.

Između ostalog, naveo je i problem sigurnosti i saobraćaja u mirovanju.

Nosilac liste SDA za Općinsko vijeće Centar Nedžad Ajnadžić je kazao da predvodi jednu od najjačih i najboljih listi do sada u Općini Centar.

"Spremni smo za 7. oktobar i vjerujemo u pobjedu zato što nudimo bolji program, pošten i moralan odnos, dostupnost građanima i odgovoran rad. Služit ćemo predano građanima općine Centar i popraviti odnos prema kapitalnim projektima po svim mjesnim zajednicama pravično i ravnopravno i to u projektima infrastrukture, komunalnih poslova, saobraćaja u mirovanju", kazao je Ajnadžić.

Istaknuo je da će brinuti i o sigurnosti djece u školama i da je to njihov visoki prioritet. Također, dodao je, pokrenut ćemo proceduru koja već puno čeka, a to je legalizacija bespravne gradnje u skladu sa zakonom.

Posebno ćemo, istaknuo je, insistirati na ravnopravnom ulaganju budžetskih sredstava iz Općine Centar po svim mjesnim zajednicama što do sada nije bio slučaj.

Predsjednik Kluba poslanika SDA u Skupštini Kantona Sarajevo Elmedin Konaković je rekao da je SDA ove godine ponudila najbolju listu i najboljeg kandidata za načelnika Općine Centar.

"Ove godine SDA očekuje izbornu pobjedu na području općine Centar, očekuje mjesto načelnika i očekuje promjene u Općini Centar", kazao je Konaković.

Na današnjoj pres-konferenciji najavljen je i centralni predizborni skup OOSDA Centar koji će biti održan sutra u Domu mladih Skenderija u 20 sati.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: