{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


SDA: Građani Kaknja ne mogu naprijed bez asfaltiranih puteva

23.9.2012. u 16:05
7
10
SDA: Građani Kaknja ne mogu naprijed bez asfaltiranih puteva
7
SDA: Građani Kaknja ne mogu naprijed bez asfaltiranih puteva
Stranka demokratske akcije pita SDP-ovog načelnika Općine Kakanj Mensura Jašarevića kako će građani ove općine ići naprijed kada nemaju ni odgovarajuću putnu infrastrukturu. Mještani kakanjskog naselja Doboj već godinama pokušavaju riješiti problem sanacije i asfaltiranja lokalnog puta u dužini od 380 metara, ali ne nailaze na Jašarevićevu podršku.
Aktuelni načelnik je za sanaciju lokalnog puta iz budžeta izdvojio tek 7.000 KM, ali nije mogao pronaći izvođače radova pa će mještani i ove godine ostati odsječeni od ostatka svijeta. O ovom, ali i drugim problemima građani općine Kakanj ne mogu razgovarati s SDP-ovim načelnikom jer je teško dostupan i za svaku posjetu moraju uputiti pismene zahtjeve na koje Jašarević rijetko i sporo odgovara, sapćeno je iz SDA.

SDA smatra da su građani prepoznali indolentnost aktuelnog načelnika Jašarevića, te da će kazniti njegov nerad na predstojećim lokalnim izborima glasajući za kandidata SDA Nermina Mandru iza kojeg stoji bogato ministarsko iskustvo u Vladi Zeničko-dobojskog kantona. Mandra je kao ministar prostornog uređenja, prometa, komunikacija i zaštite okoliša, između ostalog, direktno odgovoran za asfaltiranje 700 km lokalnih i regionalnih puteva, izgradnju četiri velika mosta preko rijeke Bosne, te desetine malih mostova.

Za osam godina ministarskog mandata, a u okviru zakona i ovlašćenja, Mandra je dao puni doprinos razvoju općine Kakanj, posebno u oblasti infrastrukture, privrede, sporta, te ekologije- mnogo veći nego aktuelni SDP-ov načelnik Jašarević, stoji u saopćenju SDA.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: