BiH
18

SDA i SBB u Zenici predstavili zajedničkog kandidata za gradonačelnika

Piše: E. M.
(Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
U sjedištu Stranke demokratske akcije (SDA) u Zenici danas je i zvanično predstavljen kandidat za gradonačelnika Zenice koalicije SDA i SBB-a Naidin Ahmetspahić te nosici lista za gradsko vijeće Zenice ove dvije političke stranke.

Koalicione stranke na predstojećim lokalnim izborima imat će posebne liste za Gradsko vijeće grada Zenice, a nosioci su Ekrem Tuka (SBB) i Spahija Kozlić (SDA).

Na današnjoj konferenciji Ahmetspahić je kazao da je zahvalan na podršci stranaka SDA i SBB te da je kandidatura za funkciju gradonačelnika za njega velika čast.

"Ja sam čovjek koji voli ovaj grad, ovdje sam se školovao i borio se za ovaj grad. Razumijem probleme ovog grada, moja djeca ovdje rastu i ovdje planiram ostati do kraja života. U posljednjih par sedmica sam govorio šta nama treba biti prvi prioritet, a to je da nastavimo borbu za bolju Zenicu tamo gdje je stao rahmetli bivši gradonačelnik Husejin Smajlović. Od grada poznatog samo kao grad uglja i čelika u vrijeme teške industrije, u vrijeme Smajlovića Zenica je postala grad sa najsavremenijim sportskim i kulturnim objektima, vrhunskom saobraćajnom infrastrukturom i dobrom poslovnom zonom", izjavio je Ahmetspahić u uvodu konferencije.

Ukoliko dobije povjerenje građana Zenice i bude izabran za gradonačelnika Zenice Ahmetspahić je kazao kako će učiniti sve da u Zenicu dovede strane investitore.

"Najvažnija stvar koju sam naučio jeste da odlučno i hrabro bez ikakvog oklijevanja treba da ulazimo u popravku života i da otvoreno i hrabro rješavamo probleme i ne čekamo nikoga drugog. Preuzimam punu odgovornost na ovoj funkciji i čast kandidature svjestan velikog izazova koji se nalazi pred nama i da ću odgovarati za svakog građanina ovog grada", dodao je Ahmetspahić.

Ključne tačke u njegovom djelovanju kao gradonačelnika Zenice bit će lokalni ekonomski razvoj, smanjenje zagađenja zraka, rješavanje pitanja grijanja grada na ekološki način te davanje doprinosa za rješavanje problema pasa lutalica.

Nosici lista Ekrem Tuka (SBB) i Spahija Kozlić (SDA) su kazali da im je čast da budu na vrhu liste gdje se nalaze doktori nauka, sportisti, profesori, ekonomisti, poljoprivrednici i mladi građani Zenice.

Za kraj su dodali da daju punu podršku Naidinu Ahmetspahiću te da će budućnost grada sa njim biti mnogo ljepša.