{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


SBiH: Za uknjižbu 63 lokacije državne imovine

F
16.11.2012. u 14:05
0
11
SBiH: Za uknjižbu 63 lokacije državne imovine
0
SBiH: Za uknjižbu 63 lokacije državne imovine
Amer Jerlagić
Stranka za Bosnu i Hercegovinu (SBiH) na sinoćnoj sjednici njenog predsjedništva nedvojbeno je zaključila da naša zemlja treba da nastavi put ka euroatlantskim integracijama te preduzme korake na ispunjavanju uvjeta za aktiviranje Akcionog plana za članstvo (MAP), jednog od koraka ka NATO-u.
To bi donijelo i ekonomski oporavak zemlji, stav je SBiH koji je na stranačkoj pres-konferenciji u Sarajevu prenio Sejfudin Hodžić, član Predsjedništva SBiH, založivši se za uknjižbu 63 lokacije državne imovine na Bosnu i Hercegovinu, u ingerenciji njenog ministarstva odbrane.

Hodžić se pritom pozvao na odluku Ustavnog suda BiH prema kojoj državna imovina, iako je oblik vlasništva sličan po svojoj strukturi građanskopravnom privatnom vlasništvu, predstavlja poseban pravni koncept i uživa poseban status.

Takva imovina predstavlja odraz državnosti, suvereniteta i teritorijalnog integriteta, kazao je Hodžić, pozivajući se na navedenu sudsku odluku.

Predsjednik SBiH Amer Jerlagić pozvao je na ovoj pres-konferenciji Vijeće ministara Bosne i Hercegovine na aktivnosti koje će rezultirati donošenjem zakona o raspolaganju državnom imovinom, restituciji i denacionalizaciji.

Naglašavajući aktuelno političko stanje u BiH, u kojem se pokušavaju dovesti u pitanje državne institucije, Jerlagić je pozvao Vijeće ministara i da reguje na diplomatski skandal u Izraelu, gdje prilikom posjete predsjednika Narodne skupštine Republike Srpske Igora Radojičića nije bila istaknuta državna zastava BiH, kazao je.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Ima li Hrvatska pravo graditi Pelješki most?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: