{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


SBiH USK-a predstavila kandidate za izbore

F
3.8.2010. u 18:28
0
4
SBiH USK-a predstavila kandidate za izbore
0
SBiH USK-a predstavila kandidate za izbore
Stranka za BiH Unsko-sanskog kantona danas je na konferenciji za novinare predstavila kandidate za sve nivoe vlasti na predstojećim izborima u BiH.
Nosilac liste za Predstavnički dom Parlamenta BiH je Sadik Bahtić, aktuelni predsjednik Kantonalnog vijeća stranke i državni poslanik.

Nosilac liste za Predstavnički dom Federalnog parlamenta je Mirnes Alagić, aktuelni poslanik u Skupštini USK ove stranke, dok je nosilac liste za kantonalnu skupštinu novinarka Dika Bejdić.

Liste Stranke za BiH sastavljene su od obrazovanih ljudi, a vodilo se računa i o zastupljenosti mladih, kao i žena. Po njegovim riječima, uz iskustvo dosadašnjih aktivista SBiH i ideje mladih ljudi, očekuje da će stranka na predstojećim izborima dobiti povjerenje građana.

Osvrnuo se na aktuelnu situaciju u kantonu, koja je vrlo teška, prije svega zbog neuspješne privatizacije te problema u funkcioniranju izvršne, ali i zakonodavne vlasti.

Na njegovo izlaganje nadovezao se i Alagić, koji je kazao da će se SBiH zalagati za reviziju privatizacije, te bolji status USK u Federaciji BiH, koji je svih ovih godina bio nepravedno zapostavljen.

Prema njegovom mišljenju, USK treba i mora imati barem jednog ministra u Federalnoj vladi, što u ovom mandatu nije bio slučaj. Osim toga, zalagat će se s ostalim stranačkim kolegama kako bi što više projekata iz kantona dobilo podršku s federalnog nivoa.

Dika Bejdić osvrnula se na težak položaj novinara u kantonu, političke pritiske na medije, istaknuvši da će se zalagati da se takva situacija promijeni, te te da se prestane degradirati ova profesija i da ljudi budu adekvatno plaćeni za svoj rad, što sada nije slučaj.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: