{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


SBiH USK-a predstavila kandidate za izbore

F
3.8.2010. u 18:28
0
4
SBiH USK-a predstavila kandidate za izbore
0
SBiH USK-a predstavila kandidate za izbore
Stranka za BiH Unsko-sanskog kantona danas je na konferenciji za novinare predstavila kandidate za sve nivoe vlasti na predstojećim izborima u BiH.
Nosilac liste za Predstavnički dom Parlamenta BiH je Sadik Bahtić, aktuelni predsjednik Kantonalnog vijeća stranke i državni poslanik.

Nosilac liste za Predstavnički dom Federalnog parlamenta je Mirnes Alagić, aktuelni poslanik u Skupštini USK ove stranke, dok je nosilac liste za kantonalnu skupštinu novinarka Dika Bejdić.

Liste Stranke za BiH sastavljene su od obrazovanih ljudi, a vodilo se računa i o zastupljenosti mladih, kao i žena. Po njegovim riječima, uz iskustvo dosadašnjih aktivista SBiH i ideje mladih ljudi, očekuje da će stranka na predstojećim izborima dobiti povjerenje građana.

Osvrnuo se na aktuelnu situaciju u kantonu, koja je vrlo teška, prije svega zbog neuspješne privatizacije te problema u funkcioniranju izvršne, ali i zakonodavne vlasti.

Na njegovo izlaganje nadovezao se i Alagić, koji je kazao da će se SBiH zalagati za reviziju privatizacije, te bolji status USK u Federaciji BiH, koji je svih ovih godina bio nepravedno zapostavljen.

Prema njegovom mišljenju, USK treba i mora imati barem jednog ministra u Federalnoj vladi, što u ovom mandatu nije bio slučaj. Osim toga, zalagat će se s ostalim stranačkim kolegama kako bi što više projekata iz kantona dobilo podršku s federalnog nivoa.

Dika Bejdić osvrnula se na težak položaj novinara u kantonu, političke pritiske na medije, istaknuvši da će se zalagati da se takva situacija promijeni, te te da se prestane degradirati ova profesija i da ljudi budu adekvatno plaćeni za svoj rad, što sada nije slučaj.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: