SBiH
0

Predstavljeni kandidati u Sanskom Mostu

Sarajevo-x.com
U Sanskom Mostu održana je press konferencija, na kojoj su predstavljeni kandidati, te ekonomski i politički ciljevi SBiH za Opće izbore 2010. god. Nosilac liste za Federalni parlament Mirnes Alagić ukazao je na osnovni problem općine Sanski Most i USK-a, a to je pitanje nezaposlenosti i nedostatka radnih mjesta, što za posljedicu ima masovno iseljavanje stanovništva sa ovog područja iz BiH, navodi se u saopćenju stranke.

Alagić je kazao da su rješenja za nova radna mjesta javne investicije od 12 milijardi maraka, za koje se SBiH zalaže, koje će konačno pokrenuti privredni razvoj BiH i omogućiti, naročito mladim ljudima, da žive u svojoj državi od svoga rada. Poljoprivreda i prehrambena industrija je također strateški cilj SBiH, što je naročito značajno za Sanski Most i USK-a, te će se u tom pravcu stranka zalagati za poticaje, subvencije i bolji status privrednih proizvođača i kooperanata, kazao je Alagić.

Nosilac liste za državni Parlament dr.sci. Sadik Bahtić iznio je da će se on i SBiH zalagati za jačanje države i njenih institucija, ekonomije i euroatlanske integracije. Ulazak u EU i NATO donosi nam niz pogodnosti, jača ekonomiju BiH i sigurnost za sve njene građane, povoljan ambijent za domaće i strane investitore, pokretanje javnih radova, otvaranje fabrika, zapošljavenje itd.

Bahtić je istakao da evropski procesi nemaju alternativu i da ne smiju biti taoci dnevno-političkih dešavanja u BiH, te najavio pobjedu kandidata za člana Predsjedništva BiH dr. Harisa Silajdžića i SBiH, na svim nivoima vlasti. Kandidat za Skupštinu USK-a Sulejman Kazić je predstavio pet ekonomskih prioriteta, u cilju ekonomskog rasta, pokretanja radova i otvaranja novih radnih mjesta.