Skup u Starom Gradu
1

SBiH: Sarajevo je prijestolnica u kojoj se ne može okupati poslije 24 sata

Klix.ba
Foto: Stranka za BiH
Foto: Stranka za BiH
U organizaciji Općinskog savjeta Stranke za Bosnu i Hercegovinu Stari Grad Sarajevo 14. septembra 2012. u MZ Logavina održan je javni skup na kojem su građanima predstavljeni Emir Cokoja kandidat za načelnika Starog Grada i nosilac liste za Općinsko vijeće Stari Grad Gradimir Gojer i drugi kandidati za Općinsko vijeće.

"Predstavljena je i platforma rada SBiH u mandatnom periodu 2012. – 2016. godine. Emir Cokoja, kandidat za načelnika Stranke za BiH, ukazao je na niz problema kada je u pitanju prije svega vodosnadbijevanje, ističući da Sarajevo ne može biti kulturna prijestolnica 2014. godine, u situaciji u kojoj se građani ne mogu okupati poslije dvanaest sati navečer", navodi se u saopćenju Stranke za BiH.

Cokoja je iznio elemente svog programa u kojem poseban akcenat stavlja na razvoj i očuvanje tradicionalnih oblika zanatstva u Starom Gradu, razvoj turizma, privatnog poduzetništva i stvaranja uvjeta za zapošljavanje mladih ljudi.

Dika Kurtagić, kandidat SBiH za vijećnika u Općini Stari Grad iznijela je ozbiljan program razvoja svih razina obrazovanja, insistirajući da obrazovanje od najmlađih stanovnika Starog Grada do populacije takozvane treće dobi bude temeljem razvoja Općine Stari Grad u narednom periodu.

Gradimir Gojer, nositelj liste SBiH za Općinu Stari Grad i dopredsjednik SBiH govorio je o tendenciji pojedinih stranaka, koje propagiraju neizlazak na izbore i glasanje "bijelim" listićima, čime se evidentno ove stranke pokušavaju zaštititi od izbornog poraza. Tražio je od glasača da masovnim izlaskom pokažu da Općina Stari Grad ima potrebu za promjenama, te da Emir Cokoja zaslužuje mjesto načelnika, a da je tim Stranke za Bosni i Hercegovinu spreman da preuzme odgovornost vođenja Općine Stari Grad, saopćeno je iz ove stranke.

Gojer je istakao da će u ovisnosti o rezultatu postignutim na lokalnim izborima Stranka za BiH pretendovati na mjesto predsjedavajućeg Vijeća Općine Stari Grad i Gradskog vijeća Sarajeva, a zašto ne i gradonačelnika Sarajeva, rekao je Gojer.