{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


SBiH održala predizborni skup u Cazinu

S
28.9.2010. u 19:23
0
21
SBiH održala predizborni skup u Cazinu
0
Stranka za Bosnu i Hercegovinu Cazin je jučer, 27.09.2010. godine održala Centralni predizborni skup u prepunoj sali Doma kulture Cazin. Centralnom skupu su prisustvovali ministar vanjskih poslova Swen Alkalaj, ministrica Federalnog obrazovanja i nauke Meliha Alić, general Atif Dudaković , predsjednik Kantonalnog vijeća Stranka za BiH Sadik Bahtić, rukovodstvo Općinskog savjeta Stranke za BiH Cazin, te mnogobrojni građani, članovi i simpatizeri Stranke za BiH.
Predstavljeni su kandidati na listama za sve nivoe vlasti, a nosioci lista su se obratili prisutnim građanima i obrazložili planirane programe i projekte za što će se zalagati kao kandidati Stranke za BiH.

Prisutnima se je obratio ministar vanjskih poslova Swen Alkalaj i ministrica obrazovanja Meliha Alić, koji su u svom obraćanju prezentirali političke prioritete Stranke za BiH, kao što su između ostalih : usklađivanje Ustava BiH sa Evropskom konvencijom o ljudskim pravima, istaknuto je da smo prvi pokrenuli proces preispitivanja diskriminatorskih odredbi Ustava BiH, angažman Stranke za BiH u procesu reforme policije u skladu sa principima EU omogućio je potpisivanje sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju sa EU, te podizanje nivoa obrazovanosti stanovništva i kompetentnosti radne snage.

Nosioc liste za Zastupnički dom Parlamentarne skupštine BiH Sadik Bahtić, u obraćanju je izjavio da da smo prvi i jedini koji smo ulagali amandmane na Ustav BiH s ciljem da se eliminišu odredbe kojima se zabranjuje smanjenje plata državnim dužnosnicima, te da nećemo dopustiti bilo kakva rješenja koja legitimiziraju posljedice genocida, etničkog čišćenja i etničkih podjela BiH.

General Atif Dudaković je između ostalog istakao da će dalji angažman Stranke za BiH biti usmjeren na stvaranje pretpostavki za izgradnju demokratskog društva zasnovanog na principima multietničnosti i jednakopravnosti svih građana.
Na predizborni skup se odazavao veliki broj ljudi čime je još jednom dokazana politička pozicija Stranke za BiH. Prisutni građani su ponovo potvrdili svoj stav, što pokazuje da će svoj glas dati Stranki za BiH i za dr. Harisa Silajdžića.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: