BiH
182

SBiH: Na Treskavici organizovano druženje za mlade iz više bh. gradova

Klix.ba
(Foto: SBiH)
U organizaciji Asocijacije mladih Stranke za Bosnu i Hercegovinu (SBiH) Novi Grad Sarajevo na planini Treskavica jučer je organizovano druženje za mlade iz nekoliko bh. gradova.

Predstavnici ove stranke su pred oko 500 mladih iz Tuzle, Mostara, Zenice, Goražda i Sarajeva jasno poručili kako je ovo stara stranka sa novom snagom, te da samo uz generacije koje dolaze mogu zajedno do cilja, a to je pravda i prosperitet.

Predsjednik Amer Jerlagić je dao punu podršku mladima, njihovim idejama i kreacijama.

Elvedin Kovač predstavnik Asocijacije mladih SBIH Općine Novi Grad pozvao je sve mlade koji žele bolje sutra da im se pridruže kako bi razmijenili mišljenja i iskustva te na taj način zajedno donijeli promjene.

"Danas šaljemo poruku prije svega svojim članovima, ali i drugim asocijacija širom BiH te asocijacijama mladih drugih stranaka da želimo da preuzmemo stvari u svoje ruke da kreiramo bolju budućnost da kreiramo bolje uvjete prije svega za mlade, a onda i za ostale“, rekao je Kovač.

Na današnjem izletu prisutnima su se obratili i Armin Hubijar, koordinator omladinskih aktivnosti, Ramiz Krilašević, predsjednik Općinskog savjeta Novi Grad te Gradimir Gojer, podpredsjednik SBiH.

Organizovano je i takmičenje u odbojci između Kantona. Pobjednik takmičenja je ekipa iz Tuzle, druga je bila ekipa iz Sarajeva , dok je treće mjesto pripalo mladima iz Goražda.

Poseban događaj za sve prisutne bila je sadnja stabla hrast.

"Neka ovo bude simbol vaše budućnosti, aktivnosti, razvoja, promjena, ali opstojnosti“, poručili su predstavnici ove političke partije mladima.