|

Asocijacija srednjoškolaca političarima: Halo, halo, da li se čujemo

Asocijacija srednjoškolaca političarima: Halo, halo, da li se čujemo
116
F
FENA
15.7.2014. u 15:12
6
komentara
116

dijeljenja
1/5 Foto: FENA
2/5 Foto: FENA
3/5 Foto: FENA
4/5 Foto: FENA
5/5 Foto: FENA
Primarni cilj današnje akcije "Halo, halo, da li se čujemo“ u organizaciji Lokalnog tima Sarajevo jeste da se prikaže da mladi nemaju dovoljan broj aktivnosti u našem gradu, te da nisu politički angažirani, kazao je koordinator Lokalnog tima Sarajevo Benjamin Hasanagić.
Bitno je naglasiti da su mladi u bosanskohercegovačkom društvu rubna kategorija, te tvrde, da se njihov glas najmanje čuje.

Nerijetko su prozvani zbog pasivnosti i inertnosti, ali smatraju da je to izazvano naizanteresiranošću vlasti da im pruži podršku, mišljenja je članica lokalnog tima Almasa Festa.

"Cilj je skrenuti pažnju javnosti kako su mladi u gradu Sarajevu zanemareni, kako nemaju dovoljno aktivnosti kojima bi prisustvovali te da političari u BiH nemaju sluha i ni na koji način se ne obraćaju mladima", kazao je Hasanagić.

Članovi organizacije okupili su se danas ispred sarajevske Katedrale Srca Isusova da bi podijelili brošure i informacije o radu Asocijacije srednjoškolaca ali i Lokalnog tima Sarajevo.

Mlade Sarajlije imaju priliku popuniti anketne listove i reći šta je to što je njima, kao mladim ljudima ovog grada, potrebno.

Također, simbolično je prikazana slika političara koji odbija telefonski poziv srednjoškolca.

Asocijaciji srednjoškolaca u BiH (ASUBiH), omladinska nevladina organizacija koja okuplja srednjoškolce iz cijele BiH, cilj je poboljšanje statusa srednjoškolaca.
Prijavi grešku


Komentari (6)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...