{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Asocijacija srednjoškolaca političarima: Halo, halo, da li se čujemo

F
15.7.2014. u 15:12
116
6
Asocijacija srednjoškolaca političarima: Halo, halo, da li se čujemo
116
Primarni cilj današnje akcije "Halo, halo, da li se čujemo“ u organizaciji Lokalnog tima Sarajevo jeste da se prikaže da mladi nemaju dovoljan broj aktivnosti u našem gradu, te da nisu politički angažirani, kazao je koordinator Lokalnog tima Sarajevo Benjamin Hasanagić.
Bitno je naglasiti da su mladi u bosanskohercegovačkom društvu rubna kategorija, te tvrde, da se njihov glas najmanje čuje.

Nerijetko su prozvani zbog pasivnosti i inertnosti, ali smatraju da je to izazvano naizanteresiranošću vlasti da im pruži podršku, mišljenja je članica lokalnog tima Almasa Festa.

"Cilj je skrenuti pažnju javnosti kako su mladi u gradu Sarajevu zanemareni, kako nemaju dovoljno aktivnosti kojima bi prisustvovali te da političari u BiH nemaju sluha i ni na koji način se ne obraćaju mladima", kazao je Hasanagić.

Članovi organizacije okupili su se danas ispred sarajevske Katedrale Srca Isusova da bi podijelili brošure i informacije o radu Asocijacije srednjoškolaca ali i Lokalnog tima Sarajevo.

Mlade Sarajlije imaju priliku popuniti anketne listove i reći šta je to što je njima, kao mladim ljudima ovog grada, potrebno.

Također, simbolično je prikazana slika političara koji odbija telefonski poziv srednjoškolca.

Asocijaciji srednjoškolaca u BiH (ASUBiH), omladinska nevladina organizacija koja okuplja srednjoškolce iz cijele BiH, cilj je poboljšanje statusa srednjoškolaca.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: