BiH
257

SBiH: Predstavljeno 200 novih članova

Klix.ba
(Foto: SBiH)
U organizaciji Asocijacije mladih Stranke za Bosnu i Hercegovinu (SBiH) Novi Grad Sarajevo, danas je u vijećničkoj sali općine Novi Grad Sarajevo održana promocija 200 novih članova Stranke za Bosnu i Hercegovinu.

Na ovom skupu govorili su Predsjednik Stranke za BiH Amer Jerlagić, predsjednik političkog savjeta SBiH Beriz Belkić, predsjednik Općinskog Savjeta SBiH Novi Grad Ramiz Krilašević, koordinator omladinskih aktivnosti SBiH Novi Grad Armin Hubijar koji su jasno poručili svima da je Stranka za BiH jača nego ikad i da sa novim mladim snagama kreće da gradi bolju stranku i bolju Bosnu i Hercegovinu.

"A onima koji govore da je SBiH stranka koju napuštaju ljudi poručili su da je ovo jedna nova Stranka za BiH i da su mladi snaga koja će nositi promjene kako u stranci tako i u društvu", saopšteno je iz SBiH.

Asocijacija mladih Stranke za Bosnu i Hercegovinu je promovirala 200 novih članova kojima je predsjednik Stranke za BiH, Amer Jerlagić svečano uručio članske karte, a potom je upriličeno druženje svih članova i razmjena iskustava kako unaprijediti rad stranke, ali i ukupne političke slike u BiH gradeći kvalitetnije i konstruktivnije odnose unutar stranke kao i sa drugim političkim subjektima.

"U cilju promoviranja novog programskog usmjerenja stranke i reformirane kadrovske strukture, čiji je fokus na promoviranju mladih snaga, Stranka za Bosnu i Hercegovinu nastavlja put reformi i izgradnje novog političkog identiteta", dodaje se u saopštenju.