BiH
31

SBiH: Bh. društvo je teški bolesnik kojeg mogu izliječiti samo nove politike

FENA
Amer Jerlagić (Foto: Klix.ba)
Amer Jerlagić (Foto: Klix.ba)
Stranka za BiH izlazi na izbore 12. oktobra reformirana i ojačana mladim snagama, koje znanjem i sposobnošću mogu popraviti teško stanje u zemlji i stvoriti uvjete u kojima će svi oni koji žive u BiH živjeti u miru i od svog rada, poručeno je, između ostalog, s predizbornog skupa ove stranke u Donjem Vakufu.

Pročitane su biografije kandidata za kantonalni, federalni i državni nivo, i istaknuto kako je SBiH u periodu 2010.-2014. učinila puno na planu vraćanja povjerenja građana.

  • Kaznili ste nas prije četiri godine, shvatili smo da smo pogriješili i ispravili greške. Pročešljali smo redove i napravili liste poštenih i kvalitetnih kadrova koji mogu učiniti mnogo za ovu državu - naglasila je Enisa Pašalić iz Donjeg Vakufa, kandidatkinja SBiH za Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH.

  • Ako budu izabrani, kandidati SBiH bit će servis građana za rješavanje svih problema koji ih muče - kazao je Husmir Smajić, kandidat za Skupštinu SBK-a.

  • BiH je najbolja zemlja na svijetu, ali joj trebaju dobri domaćini - istaknuo je Adil Lozo, prvi na listi za Predstavnički dom Parlamenta Federacije BiH i predsjednik KO SBiH SBK-a.

Poruke biračima uputili su, također, Ibrahim Cero, nosilac liste za Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH, te kandidati s ove liste Džemil Durić i Amira Rizvić.

  • Bosanskohercegovačko društvo je teški bolesnik, kojeg su u to stanje dovele aktuelne vlasti u BiH. Zato su mehlem za naše društvo i državu nove politike, novi Ustav i novi ljudi, a takvi su u SBiH. Jer, od oko 380 naših kandidata, samo ih je 19 bilo nekada na listama - naglasio je Cero.