BiH
0

SBBBiH - Inzko se treba izjasniti o protektoratu u BiH

FENA
Povodom odluke Vlade Federacije BiH da iz parlamentarne procedure povuče izmjene Zakona o finansijskoj policiji i "sramotnog obrazloženja ministra finansija Ante Krajine da to čini na zahtjev pojedinih "stranaca" reagirao je Savez za bolju budućnost BiH (SBBBiH).

"SBBBiH kao lider opozicije u BiH, traži od ministra Krajine da javno kaže ko su ti 'stranci' i zašto bi se - ako je cijela priča uopće tačna - međunarodna zajednica stavljala na stranu nelegalnog rada Finansijske policije i njenog direktora za kojega je i na sudu utvrđeno da nezakonito obavlja svoju funkciju više od 11 godina", saopćeno je iz ove stranke.

Također, SBBBiH traži objašnjenje i od visokog predstavnika Valentina Inzka da potvrdi ili demantira navode ministra Krajine.

"Ako ministar govori istinu, onda je Inzko dužan objasniti narodu BiH da se ova država nalazi pod tajnim protektoratom, što u tom slučaju zahtjeva i veliku javnu raspravu u zemlji, ali i institucijama Evropske unije i šire", saopćio je Pres-centar SBBBiH-a.