{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


SBB: Lagumdžija je Dodikov ministar, on mu je dao srednju Drinu

4.4.2014. u 16:38
5
219
SBB: Lagumdžija je Dodikov ministar, on mu je dao srednju Drinu
5
Povodom izjave ministra vanjskih poslova Bosne i Hercegovine i predsjednika Socijaldemokratske partije (SDP) Zlatka Lagumdžije za Klix.ba da "Fahrudin Radončić može biti ministar samo Dodika i Čovića“, reagirao je Savez za bolju budućnost (SBB).
Radončić: Lagumdžija je molio Dodika da bude šef diplomatije
Radončić: Lagumdžija je molio Dodika da bude šef diplomatije
SBB podsjeća predsjednika SDP-a da je upravo Dodik glasao protiv Fahrudina Radončića i da je Lagumdžija zbog toga dao ustupke poznate kao srednja Drina, Elektroprenos BiH, pritisak na Državno tužilaštvo itd.

"Pričom o Radončićevoj smjeni Lagumdžija pokušava da skrene pažnju javnosti sa činjenice da su građani smijenili njegove i SDA-ove vlade u Sarajevskom, Tuzlanskom, Zeničko-dobojskom i Unsko-sanskom kantonu, odnosno da je Lagumdžija voljom građana ostao bez 50-ak ministarskih mjesta", saopćeno je iz SBB-a.

Činjenica da je uspostava Vijeća ministara kasnila punih 13 mjeseci, zbog Lagumdžijinog moljakanja da dobije mjesto ministra vanjskih poslova, što mu je Dodik na kraju po visokoj političkoj cijeni i dozvolio, prema SBB-u, govori dovoljno samo po sebi da je "Lagumdžija Dodikov lični ministar ".

"Radončić to nikada nije bio niti će biti što povrđuju i rezultati glasanja u Parlamentu BiH. SBB traži da SDP posluša volju građana i odstupi sa svojom nesposobnom Federalnom vladom, koja je Federaciju dovela u ekonomsku katastrofu i da Lagumdžija podnese ostavku, jer je kao ministar vanjskih poslova pokazao da nema pojma o tome šta znači i kako se vodi ekonomska diplomatija i ta vrsta službe u jednoj ozbiljnoj zemlji", odlučni su u SBB-u.

Lagumdžijinu žurbu da ukloni Radončića iz Vijeća ministara, u SBB-u doživljavaju i kao pokušaj da SDP u Vijeću ministara ostane sam i mnogo lakše na kraju mandata s Dodikom "krčmi bošnjačke interese na državnom nivou, nego je to moguće kada u Vijeću ministara sjede ministri iz SBB-a i SDA".

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: