{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Saznajte kako da studirate u SAD-u i koji vam koledž odgovara

13.11.2012. u 09:01
147
12
Saznajte kako da studirate u SAD-u i koji vam koledž odgovara
147
Saznajte kako da studirate u SAD-u i koji vam koledž odgovara
Virtualni sajam koledža koji traje 24 sata otvoren je danas povodom obilježavanja Sedmice međunarodnog obrazovanja. Više od 150 univerziteta u Sjedinjenim Američkim Državama (SAD) je otvoreno za svakoga ko ima internet pristup.
Ambasada SAD-a u Bosni i Hercegovini obilježava 13. sedmicu međunarodnog obrazovanja, priliku da se ukaže na prednosti međunarodnog obrazovanja.

Sedmica međunarodnog obrazovanja je zajednička inicijativa Ministarstva vanjskih poslova i Ministarstva obrazovanja SAD-a kojom se naglašavaju važnost i koristi međunarodnog obrazovanja u Sjedinjenim Državama i širom svijeta.

Na stranici Collegeweeklive.com otvoren je 24-satni virtualni sajam koledža, koji je najveći online međunarodni sajam koledža ikada održan.

Događaj je besplatan, a svi zainteresovani mogu dobiti odgovore na pitanja o procesu upisa, programskim informacijama i studentskom životu, a uključuje i webcast, kao i mogućnosti chata uživo sa službenicima za upis, stručnjacima iz Education USA i Ministarstva vanjskih poslova SAD-a o tome kako izabrati pravi univerzitet, o procesu dobijanja vize i mogućnostima finansiranja.

Povodom Sedmice međunarodnog obrazovanja, koja se obilježava od 12. do 16. novembra, bit će održano i petnaest predavanja širom BiH. Centralni događaj bit će održan u Sarajevu, a američki ambasador u BiH Patrick Moon će na predavanju razgovarati sa učenicima o važnosti međunarodnog obrazovanja.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Ima li Hrvatska pravo graditi Pelješki most?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: