{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Objavljen konkurs za međunarodnu razmjenu učenika

S
16.9.2012. u 12:34
0
0
Objavljen konkurs za međunarodnu razmjenu učenika
0
Objavljen konkurs za međunarodnu razmjenu učenika
Doboj
Američko vijeće za međunarodno obrazovanje raspisalo je oglas za Međunarodni školski program razmjene učenika, namijenjen srednjoškolcima iz BiH koji žele da pohađaju nastavu u američkim školama, saopštio je Američki kulturni centar /AKC/ u Doboju.
Registracija učenika i prvi krug testiranja bit će održani od 17. do 28. septembra u šest gradova – Bihać, Banja Luka, Tuzla, Mostar, Trebinje i Sarajevo. Posljednji krug testiranja, kao i intervjui, bit će održani krajem oktobra i početkom novembra u tri grada – Banja Luka, Mostar i Sarajevo.

Svi učenici prvih i drugih razreda srednjih škola, kao i učenici sa posebnim potrebama koji zadovolje propisane uslove i tri nivoa testiranja mogu se prijaviti za stipendiju. Srednjoškolci iz dobojske regije mogu dobiti detaljnija uputstva u AKC u Doboju.

Program se od prije pet godina provodi u zemljama jugoistočne Evrope, a time i u BiH. On omogućava učenicima prvih i drugih razreda srednjih škola da jednu školsku godini pohađaju nastavu u američkim školama i budu smješteni u američkim porodicama.

Američki savjet za međunarodno obrazovanje je neprofitna organizacija koja radi na unapređenju obrazovanja i istraživanju uzajamnog razumijevanja širom SDA, kao i država Azije, istočne i jugoistočne Evrope.

Idejni projekat AKC u Doboju ostvaren je partnerskim odnosima Kancelarije za odnose sa javnošću Ambasade SAD u BiH i opštine Doboj.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: