Komentari (25)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Selimovići su dobili na poklon od države pedesatak raznih firmi od kojih su napravili pustoš i ispumpali novac a ostavili dugove da bi im banke oduzele sve zbog nevraćenih kredita kojima su zadužili i uništili te firme. E to su grobari i neznalice koje sprečavaju reforme. Samo naprijed gospodine Novaliću!!!
Znamo ko je grobar industrije u FBiH - ministarstvo koje je prethodne 4 godine vodio Trhulj. Većina kompanija je u istom stanju kao i UNIS TOOLS dok on samo u medijima konstatuje stanje kao da je opozicija, a ne da je bio ministar koji nije poduzimao ništa već samo punio vlastite džepove
Očito je da Mujo Selimović preko Bajrovića, Komšića i Trhulja vodi kadrovsku politiku Vlade, a vladu drže kao taoca dok u medijima prikazuju suprotno jer je većina medija u njihovim rukama.
Šta se čeka, neka Vlada FBiH pošalje inspekciju i finansijsku policiju hitno i u Unis Tools da se vidi ko je uništio i pokrao 39 miliona kapitala. Šta sada radi ministar Bajrović???
Kada se iznesu činjenice onda se vidi koliko je organizovanij grupaciji koja drži sve kadrove u privrednim društvima pod svojom kontrolom tj. Trhulj, Komšić, i Mujo Selimović stalo da sav fokus u medijima usmjere na plasiranje neistina kako bi prikrili činjenice.
Samo hrabro savjetniče, ovim kriminalcima u ministarstvu i sindikatu i treba neko ko će im začepiti usta i progovoriti o njihovom kriminalu i svemu šta su radili sve ove godine.
Čim su ovoliki napadi u medijima usljedili na osmanagića znači da radi nešto dobro. Nekima smeta što je konačno progovorio o stvarnom stanju stvari u bh industriji. Nekome je poremetio interese što je više nego očigledno.
Mi smo već odavno na crnim listama svijeta zbog krimilana i nerada u preduzećima i ovakvim sličnim firmama parazitima koji godinama ne proizvode ništa dobro osim gubitka. Konačno neko ko je spreman zaustaviti kriminal i staviti neradnike na njihovo mjesto. Biće to težak posao. Samo naprijed.
Gledam razne članke u novinama ovih dana i sasvim je jasno da kriminalci i taldžije lažima i spinovanjima pokušavaju oblatiti vladu i ovog čovjeka pišući krivične i prekršajne prijave i izmišljajući laži preko plačeničkih medija. Očigledno je došlo vrijeme da se raskrsti sa kriminalom u bh firmama. Samo naprijed!!!
Koliko se sječam ovaj se čovjek žestoko borio proministra Tučića oko izvoza u Ukrainu. Svaka čast na hrabrosti, vidi se da ima petlje uhvatiti se u koštac sa korumpiranim neradnicima.
Konacno vlada koja je spremna uhvatiti se u koštac sa problemima i silnim sindikatima koji ništa ne rade godinama, a traže da ih država izdržava. Dosta sa tim već jednom.
Stečaj nije jednako smrt firme. Kada se reorganizuje preduzeće i riješi balasta dugova i neradnika konačno može krenuti dalje. Samo treba malo znanja i dobre volje da se to shvati. Bravo, podržavam ovakav potez!!!
Šta je radilo ministarstvo energije i prethodni ministar Trhulj da se ova situacija već jednom riješi? Osmanagić je spreman reći im pravu istinu i nazvati stvari pravim imenom. Očigledno je da je dubioza ove firme velika, neka se stečajem to i riješi.
Plaćeni mediji su najveće zlo u ovoj zemlji koji za sitan novac su spremni pisati gomilu laži koje plasiraju kriminalci, neradnici i potplaćeni sindikalisti.
Ne znam šta svi imaju protiv stečaja. Neka se jednom konačno riješi ta bezizlazna situacija i da ta firma konačno počne raditi u punom kapacitetu kako je to i radila prije rata.