Komentari (100)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
a sve diplome s prestižnih veleučilišta ... travnik, mostar, pošušje itd
Svi u bosni jednako prestizni, ukljucujuc sarajevo. U sarajevu vjecni asistent po 10 godina, ima takav na ETF. U sarajevu dr. titule se dobijaju sa prepisanim radovima i postaje prof. na fakultetu. People who live in glass houses shouldn't throw stones.
priznajem, nisam procitala dalje od naslova ali zaista iritira ovo uobicajeno kritiziranje inzenjera, ljekara u politici (sve u svemu onih zanimanja cija se diploma, barem se nadam, jos uvijek ne moze kupiti a za koju je uvijek trebalo dobro zagrijati stolicu), dok istovremeno da se radi o nekakvim novokomponovanim menadžerima ovog ili onoga, a posebno valjda novinarima koji uvijek forsiraju ovakve kritike e onda bi oni mogli biti i ministri i savjetnici u svim oblastima jer zaboga njihova znanja su univerzalna dok oni prvi se strogo moraju drzati svoje struke
kako ne razumiješ. pa polupismeni novinari klix-a su iskompleksirani što jedan građevinac,mašinac ili doktor mogu da rade njihov posao, a oni ne mogu ni svoj kako treba. šta je trebao čovjek uzeti nekoga sa ovih fakulteta koji zahtjevaju veliki trud:politologija,žurnalistika i sl.
moj simonsen ljekar može da se bavi politikom ali filozof,novinar,politolog i još neki drkolog ne mogu ni svojim poslom kako treba. da oni nešto znaju ne bi ljekari morali da se bave politikom
Svi mi ovo znamo i mnogo više od ovoga, ali nama to ne smeta. Da nama to smeta, ne bi mi pucali komentare po Klixu, nego bi neko sjeo za kompjuter, našao zakon koji reguliše ovo pitanje, Ustav i poslovnik zakonodavnog tijela u čijoj je nadležnosti, pa bi iskoristio svoje pravo da podnese inicijativu za izmjenu zakona, jer to ti niko ne može osporiti. A tek kada ta inicijativa ne bude usvojena, imaš legitimitet da pričaš kako nešto nije ok jer ipak si nešto pokušao promijeniti... A pošto niko od nas to neće uraditi, sjedimo i čekajmo da Čavara ili neko sličan njemu odluči mijenjati zakon kako bi savjetnici bili kvalifikovani i pozicionirani u skladu sa sistematizacijom radnih mjesta ;)
Može li mi netko objasniti koje kvalifikacije mora imati savjetnik, je li ima neki savjetnički fakultet pa dobiješ diplomu savjetnika? Zašto ne bi inžinjer strojarstva mogao biti dobar savjetnik,da li onda može on biti predsjednik države ili ministar? Samo znate pljuvati, nemate nikakve argumente, druga je stvar koliko naši državni službenici naprave konkretnog rezultata i da li im trebaju savjetnici, ali čovjek je tek došao na funkciju i nije ni imao priliku da pokaže je li radnik ili neradnik kao i ostali. Novinari glupim člancima nalože ove trolove a oni jedva čekaju da mogu po forumima trolati
U zemlji sa milijardom nezaposlenih sa fakultetskim diplomama seremo o tome moze li masinski inzinjer biti savjetnik nekome. U normalnom svijetu to nije problem. Da je masinski inzinjer imenovan za glavnog hirurga to bi me zabrinulo a inace ne. Ako je sposoban diploma nije bitna.
Dosta vas je vise ba s ovim savjetnicima. Eto trebo je uzet novinare s klixa i kretene iz NGO sektora. Svak uzima nekoga za koga smatra da je pametan i da mu moze vjerovati. Sta vas briga kome vjeruje Cavara??!
Ovaj lik izgleda kao pravi ustasa, fali mu jos crna odora ona samo ...
haha nije musliman pa da nosi crnu odru :) Znaš li tko je nosio crnu odru i koliki je procenat ustaša nosilo istu ? Crnu odru nosila sarajevska Crna legija sačinjena uglavnom od muslimanskih dragovoljaca iz istočne Bosne. Prvo postrojavanje su imali na Koševu. Crno košuljaši su bili poznati kao koljači posebno u istočnoj bosni, gdje su se svetili Srbima za četničke pokolje muslimana. Tek 5% ustaške vojske je nosilo te crne uniforme, ostali su nosili žuto maslinaste.
Znaš li da su Crni Labudovi elitna dragovoljačka jedinica ABiH furali se na svoje djedove ustaše i nosali crne uniforme? :D
Sto ce mu pet savjetnika.
Tjavara ima glupu facu baš
Kao da su novinare skupljali po čitaonicama, "sa druge ???? wtf " Inače, novinar je osoba koja se bavi novinarstvom, prikupljanjem informacija o tekućim događajima, aktualnim temama, osobama i iste objavljuje u tiskanim, televizijskim, radijskim i elektroničkim medijima.
Ovdje je u pitanju nacionalizam. Da je neko drugi 70% ovih negativni komentara bi bili pozitivni 😂
Nepotizam i renesansa umjetnicki pravac koji je trenutno u svom velikom usponu na ovim prostorima. Predstavnike ovog umjetnickog pravca mozemo svakodnevno vidjeti na vijestima.
Ništa cudo...kad pojavnim preduzecemina savjetnika pun klinac. Ne znaju gdje ce podobne pa im daju titulu savjetnika. Tako da me ne cudi za kabinet predsjenika Fed.
pametan ovaj srbin katolicke vjeroispovjeti
Glupa Vučine .... Naravno, vuci vjeru i vjeroispovijest n e m a j u ....
Kontam da narod razumije, ali mi je šega da na klixu ne znate šta je savjetnik i koja mu je funkcija. Čovjek sebi bira savjetnika kao što sebi bira kuma, nekoga ko mu je od povjerenja i ko će mu pomoći. Kakva vam je logika imati savjetnika ako će ga neko drugi izabrati. Za ovog ustašu od predsjednika me boli briga, ali amaterizam vaših novinara je smiješan.
ma jok njima smeta što nije izabrao nekog od njih izuzetno sposobnih i podobnih novinarčića za recimo savjetnika za energetiku. pa bože moj oni znaju toliko tračeva da je to strahota jesu li istiniti ili nisu njih nije briga. novinar je najjeftinija osoba na ovom svijetu. za ručak ih kupiš, a za hiljadarku pišu šta god kažeš
Nisu vazne glupe diplome napuhanih "intelektualaca" vec postenje i konkretno znanje......, sto oni u vecini nemaju
zaboravili ste da je doticna savjetnica mira bila savjetnik u kabinetu zamjenika ministra sigurnosti, te tu kupila diplome i diplomice i postala expert za građevinarstvo.