Komentari (135)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
SAVEZ SAMOSTALNIH SMOTANKA!
Ovi stvarno pretjeru, nisu ni poceli pregovori o Kolektivnim ugovorima, a oni vec znaju da ce plate biti manje. siguran sam da se minimalna plata nece smanjiti, ali ako nekome ko je imao npr. 1.100 KM smanji plata na 1.000 KM, pa niti hoce, niti treba to biti smak svijeta. Oko novog Zakona o radu se najvise i bune oni koji imaju dobre plate..
Ako jeste, kredit je digao sebi, a ne meni!
ublehasi dajte osravke
Ja sto se izofirase ovi sindikalci majke mi hahaha Srozase sindikat ko da je udruzenje poznavalaca rumunskih obicaja u bih hahaha Jos jeftino reklamuraju fahru Eto oni ce za fahru glasati hahaha Pa glasajte idioti daleko vam kuca bila jeb vam fahroni tetku u slezenu Takvi su ga i doveli u poziciju Jeftini ste bezobrazni glupi i licemjerni Fuuuujjjjjj
Koliko je fahro platio ovog bajramovica??
Sa umanjenjem plaća, budžeti će neminovno padati, čime postajemo sve više ovisni o svjetskim financijskim centrima moći i dolazi do slabljenja države", kazao je Šatorović. Zaključio je da je ponosan na radnike, ali da se oni koji su glasovima donijeli Zakon trebaju zapitati kako će odgovarati onima koji su ih izglasali. Na kraju je dodao da nikakvih problema i podjela unutar sindikata nema i da je ovo zajednička borba. Sabahajrola KOLUMBO. Da vam SDP, DF i SBB nije platio autobuse i naredio drzavnim firmama dolazak radnicima na proteste u Sarajevo, sabrali bi vi sigurno 33 NERADNIKA....
Gdje su privatne firme u svoj ovoj prici? Drzava zavisi i od privatnih firmi i radnika,mozda i ponajvise.Zasto to niko ne vidi?
Dobro hajd da vidimo,privatne firme u BiH pripadaju drzavi Mars? Placaju porez Marsovcima? Njihovi radnici trose svoje place na Marsu? Sindikat ovih radnika je na marsu i tamo mogu traziti svoja prava...?
svaki radnik je clan sindikata bez obzira da li placa clanarinu ili ne .... veliki broj radnika se i nesmije uclanit u sindikat zbog straha od otkaza
Od kako je nastala ova afera mnogi radnici u privatnom sektoru su rekli kako ne znaju za sindikat ....tako da se stice dojam da se radi selektivno...mislim da se javnost treba bolje obavjestiti kako pristupiti sindikatu,kakve se zastite pruzaju,kakva prava imaju...Mora se poraditi na boljoj informisanosti javnosti.
Propusta je svakako bilo i te propuste sindikat mora prepoznati radi sebe.
Bajramovic je odlican zastupnik radnickih prava i trn u oku politicarima,napravio je jednu ogromnu gresku a to je SELEKTIVNOST prema radnickim klasama.Razumjem ja da je lakse voditi i naplatiti radnicima na kolektivnim ugovorima sa visokim primanjima ali to vodi do kolapsa budzeta, samim tim dovodi vas pod pitanje opstanka,. Gos.Bajramovic bi trebao da uvidi da SVE RADNIKE MORA ZASTUPATI JEDNAKO,BEZ SELEKTIVNOSTI..PRILAGODITI CLANARINU PREMA PLATAMA (neki procenat koji je vama razumljiv) RADNICKA PRAVA MORAJU BITI ZA SVE JEDNAKA. Gos Bajramovic ako uvidite problem mozete biti jaci nego ikad ili nevidljivi. Na vama je da odlucite.Nadam se da ce te postupiti ispravno jer radnickoj klasi u BiH vase su usluge neophodne.
Logika sindikata: sa umanjenjem plata (koje se finansiraju iz budzeta) padaju budzeti. Koji konj treba biti pa ovako nesto izjaviti.
mrš u 3 lijepe, stoko iz fotelje!
Dobar ovaj Bajramovic. Poziva radnike da se uclanr u sindikat kako bi skupio vise love od clanarine plaseci obicni puk velikim zlom Zakona. Podsjeca me na religijsku zajednicu ( odaberi koju god hoces) koja plasi pucanstvo odlaskom u pakao i pranjem grijeha dajuci dobrovoljni prilog.
Dobar ovaj Bajramovic. Poziva radnike da se uclanr u sindikat kako bi skupio vise love od clanarine plaseci obicni puk velikim zlom Zakona. Podsjeca me na religijsku zajednicu ( odaberi koju god hoces) koja plasi pucanstvo odlaskom u pakao i pranjem grijeha dajuci dobrovoljni prilog.
Mislio sam da su politicari najgori kad ono sindikat...
Bravo Novalicu i ostalim !!! Nema vise lakiranja noktiju i chatanja po facebooku u kancelarijama drzavni ustanova i drugi javnih preduzeca ,sada ce te dobro zasukati rukave uhljebe ;)
Ma na zalost bice tog i dalje.Zakon je usvojen samo da bi se priblizilo otvaranju poglavlja za pristupanje EU fondovima. Ono sto je za obicnog covjeka bitno, nakon 20 godina suplje price i deklarativnog, a ne prakticnog zalaganka za ovaj korak, konacno neko ima damu da uradi ovaj prvi korak
ovaj satorovic neki nadriekonomista....kaze sa smanjenjem plata ce padati budzeti i postajemo ovisniji o kreditima....gdje samo nadje vezu uzmedju ovih obrnutih procesa
E sad znas s kakvom pamecu imamo posla. Budzet da se rastereti nepotrebnom administracijom,placama koje su abnormalne za nas standard i uskladiti zakone sa zakonima EU, omoguciti otvaranje stranih firmi radi smanjenja nezaposlenosti .u medjuvremenu poraditi na domacoj ekonomiji (porezi...)
Valjda manje place, manjs potrosnja, manji prihod od poreza, manje punjenje fondova...al js sam kvaziekonomist pa se moje ne pika
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
ZA DRUGO POLUVRIJEME MORATE ZAMIJENITI POSTOJECE IGRACE (KORUMPIRANE PREDSTAVNIKE SINDIKATA KOJI OCITO NIKOGA NE PREDSTAVLJAJU) PA TEK ONDA SVIRATI POCETAK DRUGOG POLUVREMENA. JADNO JE OVO NA STA JE SINDIKAT SPAO. DA STE IMALO MORALNI PODNIJELI BI OSTAVKE I TI BAJRAMOVICU I TA TVOJA SVITA GLUPANA. DA NISTE ISPROSILI OD SDP-A NJIHOVE AKTIVISTE DA DODJU PROTESTOVATI NIKO SE OSIM VAS NE BI NI POJAVIO. SRAMOTA JE KO TREBA DA STITI RADNICKA PRAVA.
Ovo je veoma dobra lekcija za sindikalce,nadam se da su naucili da se radnici moraju jednako zastupati. Sindikat je neophodan u ovoj nasoj drzavi bez prava.
Mislim da bi radnici na minimalcu trebali razgovarati sa sindikatima o nekoj jeftinijoj sindikalnoj clanarini ,odakle ce vam radnik na minimalcu platitit 30 km mjesecno???