{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Sat vremena stajanja i šutnje u crnini u Sarajevu i Beogradu

F
9.7.2014. u 08:15
5
Sat vremena stajanja i šutnje u crnini u Sarajevu i Beogradu
5
Sat vremena stajanja i šutnje u crnini u Sarajevu i Beogradu
Udruženje za društvena istraživanja i komunikacije (UDIK) i srbijanska nevladina organizacija Žene u crnom će u povodu obilježavanja godišnjice genocida u Srebrenici organizirati narednih dana mirovne akcije u Sarajevu i Beogradu.
U Sarajevu će danas od 18 sati održati zajedničku simboličnu mirovnu akciju ispred Katedrale Srca Isusova. Akcija predviđa sat vremena šutnje u crnini.

U četvrtak, 10. jula, aktivisti i aktivistkinje UDIK-a u Bosni i Hercegovini u suradnji sa Ženama u crnom Srbije organizirat će dvije mirovne kacije u Beogradu. U 12 sati će se okupiti ispred Predsjedništva Republike Srbije, a u 18 sati na glavnom beogradskom Trgu Republike.

Ovo će biti prva mirovna akcije UDIK-a izvan granica Bosne i Hercegovine i historijsko stajanje Udruženja za društvena istraživanja i komunikacije (UDIK) i Žene u crnom Srbije na putu suočavanja s prošlošću i tranzicionom pravdom u regionu, ali i gradnje zajedničkog shvatanja prošlosti u borbi koncepta pomirenja s odgovornosti.

U petak, 11. jula, aktivisti i aktivistkinje UDIK-a i Žene u crnom će u Potočarima prisustovati komemoraciji i odati počast žrtvama genocida u Srebrenici.

Kako je najavljeno mirovne akcije u Sarajevu i Beogradu organiziraju aktivisti i aktivistkinje glavnog odbora UDIK-a i novootvorenog Odjeljenja UDIK-a u Zenici i članice NVO Žene u crnom.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: