{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


UDIK, "Žene u crnom" i fondacija CURE u akciji sat vremena šutnje u crnini

F
FENA
9.7.2014. u 20:34
79
UDIK, "Žene u crnom" i fondacija CURE u akciji sat vremena šutnje u crnini
79
Predstavnici Udruženja za društvena istraživanja i komunikacije (UDIK) i Fondacije Cure okupili su se danas, ispred sarajevske Katedrale, na simboličnoj akciji - sat vremena šutnje u crnini u znak solidarnosti prema žrtvama genocida u Srebrenici.
"Na ovakav način, transparentno, pokušavamo da osvijestimo javnost u BiH, da kažemo da mi ne zaboravljamo ono što se dogodilo prije dvadeset godina u BiH", kazao je novinarima koordinator Udruženja Edvin Kanka Ćudić.

On kaže da je današnja akcija i znak podrške članicama organizacije "Žene u crnom" iz Beograda koje su jučer fizički napadnute u Valjevu u akciji koja je istim povodom organizirana u tom gradu.

U današnjoj akciji šutnje u crnini bila je i aktivistica Fondacije Cure Jadranka Milićević koja je naglasila da je danas odana počast svim žrtvama u Srebrenici s porukom "da se ne smije zaboraviti to što se desilo".

"Kao i svake godine mi simbolično ovim najavljujemo da ćemo 11. jula svi zajedno biti u Potočarima da se oda počast svim žrtvama, posebno onima čiji će posmrtni ostaci biti ukopani toga dana", kazala.

Udruženje za društvena istraživanja i komunikacije (UDIK) u suradnji s organizacijom "Žene u crnom" iz Beograda, na 19. godišnjicu genocida u Srebrenici, u Beogradu i Sarajevu zajedno organiziraju mirovne akcije kojima je ove godine obuhvaćen i grad Valjevo.

Programom aktivnosti za sutra je najavljena zajednička akcija UDIK-a i "Žena u crnom" u Beogradu (ispred Predsjedništva Republike Srbije i na Trgu republike). Aktivisti pomenutih organizacija u petak, 11. jula bit će u Srebrenici gdje će također postaviti transparente.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: