Komentari (31)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ovaj bi set antikorupcijskih zakona uveo pometnju u politici. Dosta politicara bi otislo u zatvor zbog kriminalnih radnji. Ovo posebno ne bi odgovaralo strankama koje su 20 godina na vlasti.
Slažem se, zato mnogi i negoduju to sve, jer im nije u interesu, naravno u pitanju su oni koji imaju oraha u džepovima. A SDP je dokazao i pokazao, sa ovim setom zakona da su oni čisti i da idu smjelo u ovo sve.
Upravo zbog te pometnje koju bi izazvao ovaj zakon treba ga uvesti sto prije... Da se napokon ozbiljno obracunamo sa tom vrstom kriminala... Ovo je veoma pohvalan sastanak...
Ko da gledam da ce kadrovi SDA biti protiv seta antikorupcijskih zakona jer bi ih zbog njih iz fotelja premjestili u zatvor.
Logično da hoće. Zamisli samo kad bi se izredali jedan po jedan da im se sudi za sve učinjeno, imalo bi sudstvo šta da radi pa sigurno narednih 20 godina :D
Ja teska petka, prvo skaljic nesto sere, pa sad sdp sjeo da vidi gdje ima mjesta da se popuni kriminalnim radnjama, sreca tihi prdez malo popustio. No kako su sefovi stranaka u briselu kako su voi svi smjeli sa sjednu zajedno, da nece hvatac zlaja skontati da je u pitanju puc u stranci
Usvajanjem antikorupcijskih zakona mozemo se nadati necem boljem, jer dosta je bilo da se sve moze "kupiti", dosta je bilo i politicara koji su upravo korupcijom stekli politicku snagu ... veze izmeju pojedinih politicara i kriminalnog miljea. Vrijeme je da se takvim stvarima napokon stane u kraj, zato sve pohvale SDP-u.
Čim oni raspravljaju o A_K zakonu, biće neka velika pljačka. Šta li je?
Kad bi samo više bilo stranaka koje rade za interes države, ovaj set zakona je fenomenalna ideja. Ko se još drugi sjetio da ovo predloži za institucije? Niko.
opstrukcije su te koje najvise stete ovoj drzavi, jer da SDP moze raditi u punom kapacitetu kako je zapocela Vlada Federacije mnogo pitanja bi vjerujem bilo rijeseno, a ovaj set antikorupcijskih zakona je samo pocetak
hahah sta imaju sastancit bice kako Dodik kaze, kad su mogli smjeniti ministra sa najboljim rezultatima samo zato sto tako Dodo kaze, bice i ostalo kako Dodo kaze.
ma nas narod su ovce, ipak oni ce glasati za svoje nacionalisticke torove. kako ne shvataju da nas oni samo u dubiozu bacaju??
Mah samo da nam se rijesiti ovih koji nece dobro BiH.. Kad ovo na parlament odnesete SDA ce vam blokadu napraviti, jer bilo sta sto je u interesu gradjana i BIH, njima ne valja..
pa da, SDA ce praviti blokade, sve dok budu donoseni zakon protiv njih i njihovih kadrova
ma ne vjerujem da se moze bilo sta progurati obzirom da sdaovci namirusu svaki potez koji moze ojacati BiH i odmah ga opstruisu.
neka bar neko nesto javno radi... bar se dogovaraju tamo gdje trebaju a ne po kafanama...
Narode, ukoliko ovi zakoni prođu mi možemo odahnuti i pričati o pravnoj državi! Kriminalcima i lopovima nije mjesto na slobodi - pravilo koje svugdje vrijedi, dok kod nas politički subjekti stoje iza istih jer ih u vlastitim redovima imaju na pretek! Zbog ovog podrška SDP-u BiH, prvenstveno ministrima i premijeru Vlade FBiH!
Nadam se da nije kasno, mada set ovih zakona, doduše nikad u ovom obimu, se godinama povlačio po Vladi i Parlamentu ali uspješno su ga SDA-ovci rušili.
O pravnoj drzavi se moze pricat samo ako imaju dobri zakoni, zato ovi zakoni trebaju biti usvojeni, a onda treba krenuti u obracun sa kriminalcima... I da naravno treba podrzati ovakve incijative... Svaka cast Premijeru i ministrima FBiH...
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
amin evo da pocitam nesto sto nema veze sa kriminalom i korupcijom
mora se priznati da ipak ovi SDP ministra najvise rade
Bar pokusavaju da nesto promijene na bolje u ovoj drzavi ali ih pojedine stranke pokusavaju na svaki naci usporiti i blokirati njihov rad.