{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Sastanak predstavnika SDP-a u izvršnoj i zakonodavnoj vlasti FBiH

F
8.11.2013. u 15:38
23
31
Sastanak predstavnika SDP-a u izvršnoj i zakonodavnoj vlasti FBiH
23
Sastanak predstavnika SDP-a u izvršnoj i zakonodavnoj vlasti FBiH
Predsjednik Socijademokratske partije (SDP) BiH Zlatko Lagumdžija i generalni sekretar SDP-a Nermin Nikšić održali su danas u radno-konsultativni sastanak s ministrima u Vladi FBiH, zastupnicima Zastupničkog doma i delegatima u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH iz SDP-a.
Na sastanku su prezentirane aktivnosti Vlade FBiH, sa posebnim fokusom na set antikorupcijskih zakona, čije je donošenje u proceduri u instucijama izvršne i zakonodavne vlasti u Federaciji BiH.

Tokom sastanka je naglašen jedinstven pristup svih dužnosnika SDPBiH u zakonodavnoj i izvršnoj vlasti i podrška konačnom usvajanju seta antikorupcijskih zakona.

Usvajanje antikorupcijskih zakona doprinijet će jačanju stabilnosti države, sigurnosti naroda i građana, poboljšanju poslovnog ambijenta i razvoja privrede u cjelini, istaknuto je na današnjem sastanku.

Sastanak je bio potvrda snage i jedinstva predstvnika SDP-a BiH u izvršnoj i zakonodavnoj vlasti na realizaciji zacrtanih programskih ciljeva stranke.

Vlada Federacije BiH nedavno je utvrdila prijedloge zakona o oduzimanju nelegalno stečene imovine, zakona o suzbijanju korupcije i organiziranog kriminala, zakona o izmjenama i dopunama krivičnog zakona FBiH te Zakon o prekršajima u FBiH, koji će se uskoro naći u parlamentarnoj procedure, saopćeno je iz CentrA za informisanje SDP-a BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: