BiH
0

Sastanak Dodika i Josipovića danas u Slavonskom Brodu

FENA
Dodik i Josipović u Derventi (Foto: Arhiv)
Dodik i Josipović u Derventi (Foto: Arhiv)
Predsjednici Republike Srpske i Hrvatske, Milorad Dodik i Ivo Josipović razgovarat će danas u Slavonskom Brodu o prekograničnoj saradnji i Rafineriji nafte u Bosanskom Brodu, najavljeno je iz Biroa za za odnose s javnošću entitetskog predsjednika.

Treba podsjetiti da je Josipović ranije rekao da su stanovnici Slavonskoga Broda tražili njegovu pomoć zbog zagađenog zraka te da je ta rafinerija ozbiljan ekološki problem za koji vjeruje da će biti riješen.

S druge strane, predstavnici nadležnih ministarstava RS-a tvrde da Rafinerija radi u skladu sa ekološkim standardima, ali koji se razlikuju od onih koji su na snazi u Hrvatskoj.

Prema protokolu, sastanci delegacija RS-a i Hrvatske održat će se u Gradskoj upravi u Slavonskom Brodu, nakon čega je, u parku škole „Hugo Badalić“, predviđeno polaganje cvijeća na Spomenik djeci stradaloj u proteklom ratu, a najavljen je i obilazak mjesta na kojem se nalazila Pravoslavna crkva u Slavonskom Brodu, koja je porušena.

U poslijepodnevnim satima u Zagrebu će Dodik i Josipović otvoriti Privredni forum u organizaciji Privredne komore RS-a i Hrvatske gospodarstvene komore.

Prije sastanaka s Josipovićem, Dodik će u Bosanskom Brodu posjetiti župni ured i razgovarati sa župnikom Ivanom Toljom.

U delegaciji RS-a bit će i više ministara u Vladi RS-a, te Petar Džodan, predsjednik Udruženja Srba izbjeglih iz Krajine i Hrvatske i Nikola Puzigaća, predsjednik Udruženja radnika i invalida rada izbjeglih iz Republike Hrvatske sa državljanstvom BiH.