Rano za zaključke
0

Šarović: Bit će procijenjena šteta od štrajka Granične policije

SRNA
Mirko Šarović
Mirko Šarović
Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović izjavio je danas Srni da štrajk pripadnika Granične policije svakako ne ide u prilog spoljnotrgovinskoj razmjeni BiH, ali da je još rano praviti procjenu štete.

"Ministarstvo spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u ovom trenutku ne raspolaže relevantnim informacijama o eventualnim dodatnim problemima na tom planu. Još je rano da se pravi ta vrsta procjene, ali mi ćemo je svakako napraviti i iznijeti u javnost u saradnji sa privrednim komorama Republike Srpske i Federacije BiH i Spoljnotrgovinskom komorom BiH“, rekao je Šarović.

    On je dodao da je, u svakom slučaju, činjenica da bilo kakvo usporavanje spoljnotrgovinske razmjene ne može nikome da bude od koristi.

    Granična policija BiH stupila je 30. aprila u u štrajk, nezadovoljna najavljenim smanjenjem plata i naknada za 4,5 posto.

    Potpredsjednik Sindikata Svevlad Hofman rekao je da će Granična policija poštovati Zakon o graničnoj kontroli, ali da tim zakonom nije propisana dužina trajanja obavljanja graničnih kontrola.