Radost za djecu i odrasle
0

FOTO / Šarenom paradom otvoren 8. Kid's Festival u Sarajevu

FENA
(Foto: Edin Puzić/Sarajevo-x.com)
Šarenom paradom kroz glavne ulice Sarajeva, kojoj su se priključili brojni građani, danas je uz ritam bubnjeva i zvuke truba otvoren najveći dječiji festival u jugoistočnoj Evropi - ovogodišnji 8. Kid's festival 2011.

Paradu su šarenom učinili brojni zanimljivi dječiji likovi, od klovnova do internacionalnih umjetnika, mađioničara, plesača i muzičara. Učesnici parade prodefilovali su kroz cijeli grad do Olimpijske dvorane "Juan Antonio Samarach", gdje će do 14. juna biti održani svi programi Festivala pod motom "Evropa za svako dijete".

Kao i svake godine, i u ovom će izdanju Kid's Festival djeci ponuditi bogat i raznovrstan program s radionicama, štandovima, zabavom, filmovima, predstavama i edukacijom, a neke od glavnih tema koje će biti približene dječijem uzrastu su ljudska prava, droga, mine, AIDS, zaštita okoliša i tolerancija.

Od filmskog programa u ovom festivalskom izdanju mogu se izdvojiti hit naslovi - "Megaum", "Grozan ja", "Mačak u čizmama", "Jasper", te "Dadilja Makfi i veliki prasak".

Kid's Festival, kao najveći nezavisni događaj za mlade u jugoistočnoj Evropi, od 2004. godine okupi više od 40.000 djece iz svih dijelova BiH. Također, Festival posebnu pažnju poklanja djeci s posebnim potrebama.