Komentari (146)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Kazne povecati i sve koji imaju totalnu zabranu prinudno izolirati na mjesto koje kontrolise policija. Gledam juce, na prodavnici stoje 4 velika upozorenja da ljudi preko 65 ne mogu uci. Dolazi dedo, stao nasred vrata i s njima se svadja - otkud vama pravo da mi ne date u granap? I sta reci?
@Spartancica pa hajde realno čovjek je upravu koliko god to zvučalo čudno. Gdje je osnovno ljudsko pravo na slobodu kretanja? Ako hoće da umre, njegov izbor
Ali drzava nije nije rjesila osnovne zivotne potrebe tim ljudima.. ne mozes im zabraniti kretanje da ne mogu do prodavnice a nema niko ko je u obavezi da im dostavi hranu ili bilo sta...
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
A kako oni ocekuju da stariji od 65 zive? podrazumjeva se da ima neko da im nabavlja hranu, iznosi smece itd... Zabranis im kretanje 24/7 a ne das nikakvo rjesenje...
@DK upravo
Samo udri po đepu i svi če tobe doći
nista strasno
Hapsit i plus po pet milja kazne pa bujrum.
Šta se čudimo? U svakoj naciji ima 3-4% onih čiji je kvocijent inteligencije toliki da najviše što mogu naučiti je napisati svoje ime i prezime. Istraživanje UNICEF-a objavljeno prije 30 godina.
Sve pametnjakovići.. Zbog takvih nam se smiješi zabrana kretanja 24h. Bože sačuvaj koliko narod sam sebi može biti neprijatelj.
Nema šta poštuje i ne poštuje, prekršajne kazne su mirnodobsko/ redovno vrijeme, zatvor odma to je kazna za ratno / vanredno vrijeme. JASNO KO DAN
Nestalo ljudima trave i drugi opijata,nisu se snabdijeli na vrijeme.
Virus na nekim povrsinama moze ostati i par dana. Radnici sluzbi koje moraju raditi ce imati kontakt sa porodicama. Nema te izolacije koja ce sprijeciti kontakt medju ljudima. Mjere o smanjivanju kontakata i ogranicenosti kretanja trebaju biti racionalne.
Podignite kazne na 2.000 KM.
Nisu to sigurno sarajlije.
Za sve one koji nisu primjetili, upravo je u prvi plan došla zabrana kretanja svima a ne kršenje samoizalicuje. Znači sada su više krivi ovi zdravi i bespotrebno zatvoreni ako promole nos (neće ugroziti nikoga jer vani nema nikoga) nego svi oni koji su procjenama dokazano rizičniji za kontakte i trebaju biti u samoizolaciji a izlaze. Vlast ne može poželjeti bilji narod od nas!!!
zabraniti 24 satno kretanje pa nek se inati nekome drugome
Slabe su kontrole. Sinoc sa prozora gledam policija zaustavila prolaznike i kontrolise, a dva obicna privatna vozila prolaze pored njih, poslije 20 sati. Nisu se ni potrudili da ih zaustave.
Kaznjavajte svakoga ko ne postuje naredbe ( naravno i naplatiti ta sredstva ) i te pare preusmjeriti kao pomoc ljudima koji su ostali bez posla ili bez plata zbog covid 19.
Samo tetki lijekove da odnesem