Komentari (84)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Sarajevo je bilo lijepo, lijepo je i biće lijepo!! Sebilj je samo jedan od mnogo ukrasa našega Sarajeva. Volim te Sarajevo!
Mozda ako zamolimo Rodoncica, mogao bi napraviti jos kopija. Ipak je on najveci graditelj poslije Gazi Husrev - bega.
CUJ PO CIJELOM SVIJETU?BAS SAM JENU VIDIO NASRED PARIZA.
Cuj austrougari ga napravili :)
arhitekt sebilja je Vitek, a ne Vancas.
Opet ga katolici sacuvali od turaka
Vi novinarčići sa klixa ili lažete svjesno ili ne znate ili ste toliko neobrazovani i ograničeni da ne znate doći do tačne informacije. Riječ SEBIL na arapskom ima samo jedno značenje, a to je PUT, a nikako mjesto za odmor, ni blizu toga... Kako se samo prosipate...
Ma trzni ti jednu crvenu i jednu plavu tableticu i malo se opusti, a jezik ostavi nekome drugom, jer valjaš gluposti...
neki su mislili da je trafika...e svasta
Lokal patriotska prica a ovdje ruku na srce nema ni A od arhitekture. Da se radi o nekom zdanju tipa Tadž Mahal ili Golden Gate pa hajde. Ovo su samo komplexi. Tuzla ima sebilj.
obzirom da svaki cetvrti bosanac po genetski istrazivanjima nije otac svoje djece, ni tu se ne mozemo pohvalit !
A po tome sto su to srbi, vidi se kakvi ste.
hajde budimo realni. sebilj su napravili turci. most u mostaru su napravili turci. vijecnicu su napravili austrijanci. tramvaju u sarajevu su napravili austrijanci. bosanci su se uvijek voljeli kititi tudjim perjem !
Bosanci su uvijek imali hamale...
Istina živa. I dan danas nam drugi prave sve... i džamije, i crkve čak...
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Ajmo svoje hvaliti,ma najlijepsi je,nema ga vakog nidje na svijetu, samo da se napit vode sa carsije itd. Svaka cast sebilju,al u Stambolu ko je bio zna sa je sebilj. Ovo sto su napravljene kopije po svijetu,pa tu su nase izbjeglice nakukale da ih ne ubije nostalgija. Jo sho ne gumo suplje,ispade sebilj centar svijeta, ma na mapi nas nema,uhljupi jedni.
eto nevolite turke a sve sto imate historicno vrijedno je od nijhar , sta vam je kulin ban ostavio ?koji je bio kroat sto je vlado nad bosnanima
On nije bio Hrvat.
ma mi ne znamo cijeniti ono sto imamo, uvijek nam je tudje bolje
Šta su sve projektovali i izgradili Vancaš i Paržik. Danas za klackalicu oforme tim stručnjaka, pa počnu od pred-pred-projekta i pričaju 3 godine.
Ja sam najpovoljniji ponuđač ! Meni će najValjat. :)) A možda me opet isto zapadne kad bude trebalo ubrzo popravljat. Pa do penzije.
Tačno, još gore. A svi ćemo se rastalit, da me pripaze i drugi put :)