{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Sarajevski mališani kroz igru i zabavu učili šta je to reciklaža

25.5.2013. u 17:30
0
7
Sarajevski mališani kroz igru i zabavu učili šta je to reciklaža
0
U tržnom centru Alta održan je projekat Dan za reciklažu, u kojem su učestvovali učenici osnovnih škola, zajedno sa svojim nastavnicima te mališani koje su doveli njihovi roditelji. Projekat je održan u organizaciji MITA Group i njihovih partnera.
"Cilj projekta je da se od malih nogu krene sa širenjem svijesti da moramo čuvati svoju okolinu i sav otpad nije smeće. I smeće, kada treba da ga bacimo, treba da bacamo u kante, a ne mimo njih. Mi smo, zajedno sa mališanima, našli sve te neke stare stvari koje smo trebali baciti, donijeli smo ih i napravili od njih razne predmete. Na kraju su odabrani najbolji radovi, a svi ti predmeti našli su se na aukciji, a prihod je namijenjen Dječijem domu Bjelave. Tako projekat, osim podizanja ekološke svijesti, ima i humanitarnu notu. Brojna poznata imena iz BiH odazvala su se projektu sa svojim mališanima", izjavio je za Klix.ba Elvir Hadžijamaković Lilo, koji se našao u ulozi moderatora projekta i zabavljača djece.

Djevojčica Hana nam je rekla da je došla da se igra i zabavi, a malena Ema rekla nam je da je u pitanju reciklaža.

"Želim da djecu uputim u ekološki osviješteno ponašanje i mislim da je ovo zaista dobar projekat. Mislim da su djeca prava meta i da treba da od malih nogu uče šta je reciklaža i kako se lijepo možemo zabavljati i igrati sa starim majicama i drugim stvarima", izjavila je za Klix.ba Elameri Škrgić-Mikulić, jedna od roditelja koji su doveli djecu da učestvuju u radionici.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Jeste li zadovoljni radom policije u vašoj lokalnoj zajednici?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: