{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


"Oprezno vozi, svima pomozi" - edukacija i zabava za najmlađe u Sarajevu

A
15.6.2013. u 12:31
0
1
"Oprezno vozi, svima pomozi" - edukacija i zabava za najmlađe u Sarajevu
0
U okviru projekta "Oprezno vozi, svima pomozi", danas i sutra će biti održani zanimljivi sadržaji za djecu predškolskog i osnovnoškolskog uzrasta.
Projekat se realizuje u organizaciji Alta Shopping centra, a u saradnji sa BIHAMK-om i MUP-om Kantona Sarajevo (KS).

Cilj projekta je edukacija djece o pravilima ponašanja u saobraćaju kroz igru i zabavu, kao i davanje doprinosa smanjenju tragičnih posljedica saobraćajnih nezgoda.

Prema riječima menadžera Alta Shopping centra Fariza Kulenovića, ovaj shopping centar je u par navrata ranije pokušao ukazati na probleme koji se dešavaju u našem društvu, te da pokuša na neki način uticati na rješavanje tih problema.

On je dodao da ovaj put tretiraju problem da veliki broj djece stradava u saobraćaju u BiH.

"Podaci koje smo dobili iz BIHAMK-a ukazuju na činjenicu da svake godine u BiH pogine 700 djece, od kojih je njih 150 predškolskog uzrasta“, pojasnio je Kulenović.

Prema njegovim riječima, u akciji će učestvovati djeca predškolskog i djeca osnovnoškolskog uzrasta. Kulenović je istakao da će djeca predškolskog uzrasta moći voziti mini automobile koje, uz podršku i stručnih savjeta policajaca MUP –a KS, mogu voziti po mini saobraćajnici opremljenoj pratećim znakovima i semaforima.

"Za djecu osnovnoškolskog uzrasta spremljena je staza gdje će oni moći voziti bicikle, pokušavajući savladati prepreke koje su postavljene na stazi", pojasnio je Kulenović.

On je dodao i to da je današnji dan predviđen za prijave i vježbanje, dok je sutra onaj takmičarski dio nakon kojeg će najuspješnija djeca, tačnije jedan dječak i djevojčica, dobiti po bicikl.

Akcija će trajati dva dana tako da su sva djeca dobrodošla na malu zabavu organizovanu za njih.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: