{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Maleni vozači savladavali prepreke i učili o sigurnosti u saobraćaju

16.6.2013. u 13:26
0
5
Maleni vozači savladavali prepreke i učili o sigurnosti u saobraćaju
0
U okviru projekta "Oprezno vozi, svima pomozi", 15. i 16. juna u Sarajevu je održan niz edukativnih sadržaja za djecu predškolskog i osnovnoškolskog uzrasta.
Ispred Alta Shopping Centra napravljen je poligon sa preprekama na kojem su djeca dobrovoljci, sa kacigama na glavama i uz pratnju instruktora, savladavali vožnju između prepreka. Poligon je okružen saobraćajnim znacima sa objašnjenjima, a stručno osoblje je obavljalo teoretsku i praktičnu edukaciju zainteresovane djece.

U unutrašnjem dijelu, mališani predškolskog uzrasta jurili su u autićima na guranje iscrtanom saobraćajnicom oko koje su bili postavljeni minijaturni saobraćajni znaci i semafori.

"Shopping Ventar Alta je, u saradnji sa BIHAMK-om i MUP-om Kantona Sarajevo, jučer i danas organizovao vježbe u vožnji bicikla na specijalnom poligonu ispred centra. U 15 sati održat će se takmičenje u vožnji bicikla za djecu od 10 do 13 godina, koja su se uspjela kvalifikovati. Glavna nagrada je bicikl, dok će ostali nagrađeni dobiti poklon-paketiće. Svi učesnici dobit će zahvalnice. U unutrašnjosti centra imamo malu saobraćajnicu, koju je obezbijedio MUP KS. Tu su povremeno i policajcu, koji zabavljaju djecu i daju im savjete. Cilj je učenje pravila ponašanja u saobraćaju kroz zabavu i igru. Tu su autići, koji djeci vrlo interesantni, te kutak za bojenje sa promotivnim materijalima. U vožnji bicikla do sada je učestvovalo više od 70 učesnika, dok u unutrašnjem dijelu ne vodimo evidenciju, jer je više zabavnog karaktera", izjavila je za Klix.ba Enisa Haznadarević, PR menadžerica agencije McCann.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: