{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Maleni vozači savladavali prepreke i učili o sigurnosti u saobraćaju

16.6.2013. u 13:26
0
5
Maleni vozači savladavali prepreke i učili o sigurnosti u saobraćaju
0
U okviru projekta "Oprezno vozi, svima pomozi", 15. i 16. juna u Sarajevu je održan niz edukativnih sadržaja za djecu predškolskog i osnovnoškolskog uzrasta.
Ispred Alta Shopping Centra napravljen je poligon sa preprekama na kojem su djeca dobrovoljci, sa kacigama na glavama i uz pratnju instruktora, savladavali vožnju između prepreka. Poligon je okružen saobraćajnim znacima sa objašnjenjima, a stručno osoblje je obavljalo teoretsku i praktičnu edukaciju zainteresovane djece.

U unutrašnjem dijelu, mališani predškolskog uzrasta jurili su u autićima na guranje iscrtanom saobraćajnicom oko koje su bili postavljeni minijaturni saobraćajni znaci i semafori.

"Shopping Ventar Alta je, u saradnji sa BIHAMK-om i MUP-om Kantona Sarajevo, jučer i danas organizovao vježbe u vožnji bicikla na specijalnom poligonu ispred centra. U 15 sati održat će se takmičenje u vožnji bicikla za djecu od 10 do 13 godina, koja su se uspjela kvalifikovati. Glavna nagrada je bicikl, dok će ostali nagrađeni dobiti poklon-paketiće. Svi učesnici dobit će zahvalnice. U unutrašnjosti centra imamo malu saobraćajnicu, koju je obezbijedio MUP KS. Tu su povremeno i policajcu, koji zabavljaju djecu i daju im savjete. Cilj je učenje pravila ponašanja u saobraćaju kroz zabavu i igru. Tu su autići, koji djeci vrlo interesantni, te kutak za bojenje sa promotivnim materijalima. U vožnji bicikla do sada je učestvovalo više od 70 učesnika, dok u unutrašnjem dijelu ne vodimo evidenciju, jer je više zabavnog karaktera", izjavila je za Klix.ba Enisa Haznadarević, PR menadžerica agencije McCann.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: