Komentari (144)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Idiotluk cisti, 90% nastavnika i ucitelja nije kompetentno da ovo radi.A kako ce pregledati ima li dijete modrica po tjelu da ih nece skidati pa pregledati.
Ima dugmici
Joj majke ti šuti ko je uopšte kompetentan da procjeni zlostavljanje i nasilje...
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
I bez ikakvih matrixa se zna koja djeca imaju probleme a koja su problematična. Pa ništa ne radite. Samo izmišljate gluposti da uzmete pare. Učiteljica je tu da djecu uči a ne da to moraju raditi roditelji poslije škole. Ko je ona da prati nečije dijete. I ustvari s kojim pravom vi nečije dijete obilježavate i dajete mu šifre. Bolje se vi pozabavite obrazovanjem i nestručnim pedagozima nisu djeca šifre već vi.
Imaće Propis po kojem će biti obavezan, da trpi i guta kao ostalo novouvedeno, nema više slanja djeteta po šibu i svi mirni ko bubice kao nekad što je bilo.
AFERIM MAXIMOS! Samo sto ja mislim da postoji mogucnost da iza svega ovoga stoji mozda neki drugi interes koji naravno nije objelodanjen...nadam se da grijesim....
Jedan profesor mi rece da su svugdje u svijetu skole dio postojece vlasdajuce strukture. Njemu licno to ne smeta, ali je problem ako skole sluze da osiguraju neometan/nesmetan progres i perspektivu djece politicki pogodnih roditelja, te da osiguraju da djeca politicki nepodobnih ili nevaznih roditelja nikada ne postanu konkuretni djeci podobnih, jer se ovi potonji moraju u buducnosti pretvoriti u hamale onih prvih. Naravno, iznimka od pravila su oni zaista odlicni ucenici bez stela.
KATASTROFALAN PROJEKAT BITI ĆE UKLJUČENI CENTRI ZA SOC RAD KOJI SAMI PO SEBI NIŠTA NE RADE I ŠTO JE JOŠ GORE POLICIJA ZA DJECU OD 1 OSNOVNE PA NA VIŠE HAJD DA VIDIMO TOG NASTAVNIKA KOJI ĆE OKARAKTERISATI KAO LOŠEG NEKOG GUZONJINOG SINA ILI KĆERKU OVDJE SE STVAR SISTEM ZA MANIPULACIJU ČAK SA DJECOM OD 7 GODINA GDJE NASTAVNICI PREMA LIČNOM AMONIZITETU PREMA RODITELJIMA ILI SAMOM UČENIKU MOGU DONOSITI SUDOVE.P.S NASTAVNIK LIKOVNOG U O.Š.ČENGIĆ VILA 1 JE ALKOHOLIČAR ŠTA SA TIM?
NE MORA NI BITI ALKOHOLICAR. OSNOVNO PITANJE JE: KOJI JE TO INSTRUMENT KOJI OMOGUCAVA DA NASTAVNIK BUDE OBJEKTIVAN?
Ovo nije nikakvo rjesenje, ovo je presipanje iz supljeg u prazno. Rjesenje je stroga zakonska legistlativa, dijete izazvalo tucu, opomena, dijete ponovilo isto, roditelju 1000KM kazne i dva mjeseca u Zenicu na hladjenje. Za 48 sati ne bi imali problema sa nasiljem u skolama. Doduse tih 48 sati bilo bi povecano nasilje u porodici al bi imalo trajnog efekta.
To će biti sve samo ne objektivno. Ako učenik jednom napravi problem uvijek će biti na tapeti...
Ovo je takozvano "vladanje" ,i prije je nekad bila ocjena iz uspjeha i posebno ocjena iz vladanja.Nista novo ,to je trebalo uvijek i biti .
Ljudi su losi u "procjenjivanju drugih ljudi" ... Vidim to u praksi vec preko 18 godina ... Njima su kriteriji ako neka osoba lijepo prica + da mu je roditelj doktor ili odvjetnik ... da je ta osoba u redu ?!?!?!? Nigdje veze ...
pa 80% ucenika ce ionako dobiti petice, kao sto ih djeli i u svim predmetima.
uzas ne mogu da vjerujem.ovo je cisti mobing nad djecom
Dobro vam je naumpalo nakon 30 godina
Ovo je velika glupost, upoznat sam i mislim da ovaj ministar nema pojma sta radi. Valjda tezi da nadoknadi neznanje glupostima. Ova matrica je nemoguca.
Kalasicna glupost za normalnog covjeka, za stranackog ekstra. Obrazovanje puno stranačkih uhljupa koji ne znaju raditi. Znaju, pardon! Naucili su ispunjavati krizaljku. Ovim im se legalno daje krizaljka, ali s imenima naše djece taman mu treba 45 min da je popuni.
Projekat u principu nije za odbacit, ali ne slažem se da prosvjetni radnici snose odgovornost za nešto što se nosi iz kuće ili porodice.
a nastavnici?sta je sa njima?ako je vise od pola razreda negativna ocjena,znaci da nije dobar pedagog,da ne zna prenijeti znanje.....hocemo i njih da kontrolisemo i ocjenjujemo....
Da, a ko će procjenjivati ponašanje nastavnika, koji su smeće u procentu od 80% ?
Ako budu sposobni za to 😂