Komentari (162)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
nadam se samo da nacelnik ilidze Memic nece nastaviti sa svojim prljavim planom zaustavi gradnju ovog projekta, koji njegova SDA nije bila sposobna uraditi
Ma sigurno ce on nastaviti sa opstrukcijama, takvo mu je naredjenje... Ali Autoceste su pokazale da se i sa njima mogu boriti i da ce se izboriti da napokon imamo ceste kakve zasluzujemo...
SDA je navikla opstruirati sve ono gdje su oni bili nesposobni da urade, zato sada i pokusavaju sve blokirati kako bi i druge prikazali takvima, ali uzalud im jer se za zadnje 2-3 godine izgradilo vise autoputa nego za sve godine unazad
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
sada ce neko pomenuti predizbornu kampanju koja nema veze sa zaobilaznicom koja je ovom gradu u sustini trebala jos od 80tih godina...
i kako svaka čast SDA/SDP, zavisno čiji je komentator, što prave jednu cestu dvadeset godina
...moze se tacnije reci vise od 20-godina...jer su iskoristili TITINE vijadukte ili kako to vec nazvati...posle Royala i prije tunela su bili pripremljeni betonski zidovi za trasu autoputa jos 80tih mislim ispravite me ako grijesim...a nasi se samo nadzidali na stari projekat...
PRIKAŽI ODGOVORE (5)
odlično, nema šta, samo naprujed
kme..., kmee, SDP
Bas su ovi sa klixa nedemokraticni, svaki tekst koji se na njih odnosi zabranjeno komentarisati. Ali zasto, kada ste najbolji portal , pustite raju da vas hvali :-P .
Ma,ko opet spomenu onog efendisi-Memica,a ja tek jedva zaboravio?
Masallna mozes se kada se hocem sve napravati.
Ljudi odlicno rade svoje posao, e sad kad SDP izgubi vlas doce SDA/SBB ili koji vec k... postaviti debile i zamjeniti kompetentne ljude koji su se pokazali dobri u onom sta rade. I sta covjek da uradi tu?
Predobrooo, sad mogu brze na more u Neum, bar cu malo ubrzati put :D Svaka cast!!!
A stupska petlja? Opet predizborna šuplja, sad će pustit do Vlakova, a bilo je obećanje do Tarčina, ili jednostavno žele da se dva puta slikaju bagra lopovska, imamo najskuplji autoput u Evropi po kilometru.
I ti si dosao da seres, a glup si ko ku*ac ??? Vlakovo - Tarcin DUZINA: 20,2 km CIJENA PO KILOMETRU: 18,2 miliona € HOLANDIJA Delft - Schiedam DUZINA: 6,8 kilometara UKUPNA CIJENA: 880.000.000 € CIJENA PO KILOMETRU: 130.000.000 € (izvor: http://www.spiegel.de/auto/aktuell/ausbau-der-a4-in-holland-der-teuerste-autobahnabschnitt-der-welt-a-772748.html ) --> dakle, Holandija ima autoput, koji je po kilometru 7,1 put skuplji od Vlakovo - Tarcin. E HAJD MI TI PAPAK ONDA OBJASNI, GDJE SI TI CUO DA BIH IMA NAJSKUPLJI AUTOPUT U EUROPI? Da li treba da nabrojim i druge autoputeve europe, koji su 4-7 puta skuplji od Vlakovo - Tarcin ?????????????????????????
I sta Stupska petlja ima sa autoputem? Stupsku petlju gradi Sarajevo, autoput grade Autoceste FBiH. Zasto to mijesas ???
PRIKAŽI ODGOVORE (5)
Kako planirate da vozila koja dolaze iz pravca Mostara koriste zaobilaznicu?!
Za sad: nikako jer se iz smjera Mostara ne moze ukljuciti na cestu u smjeru Vlakova i morali bi se ici preko raskrsnice kod Energoinvesta, skrenuti lijevo preko tramvajske pruke, proci zapadnim prilazom pored Otesa i Vrtova Riverine i onda skrenuti desno u smjeru Valkova: CIRKUS!
Svjetski a nase. Samo da SDA ne dodje u kontakt sa autoputem
Koliko ce kostati putarina ? 4-5 km ?
I ti si znaci prirodno glup???
upravo to sveznalice...
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
Evo da se i ja pridružim zahvalnicom: Hvala vam, Stranko eskima, za ovu obilaznicu. A da izgleda fino, izgleda. Krajnje je vijeme bilo.
ja fakat ne kontam, šta će otvoriti?, pa vijadukt u Gladnom polju i vijadukt u Rakovici, kao ni petlja kod groblja Vlakvo nisu ni blizu dovršetka gradnje. joj koje preseravanje.
U čemu je problem sa LOT 3B?! Zanemaruje se činjenica da će auta silaziti na Vlakovu na rehabilitovanu cestu koja vodi od Vlakova prema Mostarskom, i onda će tu da nastupi CIRKUS! Jedna malo veća dženaza + vozila sa zaobilaznice - OPĆI PIČVAJZ! Na stranu činjenica kako će vozila iz pravca Mostara da koriste zaobilaznicu?!?! Da idu kroz Blažuj, pa polukružno da se vraćaju prema Vlakovu?! CIRKUS! U svakom slučaju, hvala Bogu da se ovo privodi kraju, ali je ovo više u sklopu predizborne kampanje, jer puštati ovaj poluzavršeni projekat bez LOT1, 2, 3 i pogotovu LOT3B je besmisleno!
sad ko prolazi tranzit kroz Bosnu udje kod Zenice i izadje skroz vamo kod hadzica bez ikakvih problema i napora, i ima do mora jos jedno 150 km, jos samo da probiju do Jablanice i taj je tup perfektan.
Eskproprijacija zemljista na dionici Tarcin - Konjic je pri kraju. Pocetkom 2015. godine, Autoceste bi trebale poceti graditi i tu dionicu koja ce DRASTICNO smanjiti vrijeme putovanja od Sarajeva do Mostara. Ja ocekujem, da se krajem 2018. godine vozim autoputem od Stupa u Sarajevu do Konjica. Dionica Konjic - Mostar i nije veliki prioritet, jer je magistrala jako kvalitetna. Potrebno je graditi autoput u smjeru Doboja.
Hvalim te, Bože!