BiH
6

Sarajevska Vijećnica postala mjesto za sklapanje brakova

Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Gradska Vijećnica, jedna od najznamenitijih turističkih atrakcija Sarajeva, od prošle subote je postala i mjestom sklapanja brakova čime je ispunjeno obećanje koje je Gradska uprava Grada Sarajeva zajedno s gradonačelnikom Ivom Komšićem dala na otvaranju za javnost tog objekta u julu 2014.

Od tada je Vijećnicu posjetilo preko 60.000 građana Sarajeva i BiH, te turista sa svih kontinenata, a od sada ova znamenitost postaje i mjestom koje pruža mogućnost mladim bračnim parovima da obilježe najvažniji dan u svojim životima.

Prvo vjenčanje je obavljeno u reprezentativnoj Svečanoj sali, koja je poput samog objekta, izgrađena u pseudomaurskom stilu sa dekorativnim elementima orijentalne arhitekture.

Samu autentičnu ljepotu ambijenta oplemenio je, za ovu priliku, postavljen prikladan namještaj sa stolicama i stolovima sa presvlakama u karakterističnoj bijeloj boji. Cvjetna dekoracija, muzika i klasično retro-osvjetljenje dvoranu čine još svečanijom.

"Većina do sada prijavljenih su naši građani iz inostranstva. S obzirom na sve veće interesovanje i upite naših građana, Grad Sarajevo će ponudu za vjenčanje učiniti još sadržajnijom kako bi najsretniji dan u životu mladenaca zaista bio – najsretniji i nezaboravan", kazali su iz Grada Sarajeva.