{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Od sutra Vijećnica će raditi tri sata duže, objavljene i nove cijene ulaznica

14.7.2015. u 13:14
35
27
Od sutra Vijećnica će raditi tri sata duže, objavljene i nove cijene ulaznica
35
Od sutra Vijećnica će raditi tri sata duže, objavljene i nove cijene ulaznica
Foto: Arhiv/Klix.ba
Od srijede 15. jula 2015. godine, sarajevska Vijećnica će raditi tri sata duže. Osim ponedjeljka, Vijećnica će biti otvorena za posjete svakim danom u vremenu od 10.00 do 20.00 sati.
Preko 60.000 građana Sarajeva i Bosne i Hercegovine, te turista sa svih kontinenata, u proteklih godinu dana posjetilo je Vijećnicu, koja je postala jedna od najznamenitijih turističkih atrakcija grada Sarajeva. Svi posjetioci imaju priliku obići svečanu aulu, centralno stepenište, galeriju, dvije reprezentativne sale: Svečanu i salu Gradskog vijeća, te Muzej Vijećnice.


Ovaj simbol Sarajeva i BiH, pohodile su i brojne zvanične delegacije i uvaženi gosti grada i države, a među zadnjima je bila bivša državna sekretarka SAD-a Madeleine Albright.

S obzirom na sve veće interesovanje i upite građana, u narednom periodu moguća su vjenčanja i slikanja mladenaca sa svjedocima kada sklapanje braka nije obavljeno u Vijećnici, naravno, po strogim pravilima protokola.

Duže radno vrijeme i novi sadržaji koji će se ponuditi, povećavaju i troškove održavanja, tako da će doći do korekcija u cijenama posjeta Vijećnici, a koje će i dalje ostati mnogo niže u odnosu na cijene posjeta reprezentativnim kulturno-historijskim zdanjima u svijetu, u koje spada i naša Vijećnica.

Tako će cijena ulaznice za pojedinačne posjete biti pet KM, za grupne posjete (grupa mora imati više od 10 osoba) četiri KM po osobi, za učenike, studente, penzionere i osobe sa invaliditetom tri KM, a cijena ulaznice za grupne posjete učenika, studenata, penzionera i osoba sa invaliditetom iznosit će simbolično dvije KM po osobi. Djeca starosti do šest godina neće plaćati kartu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: