Ipak zavedeno
24

Sarajevska policija o nesreći u Titovoj: Jedna osoba povrijeđena, protiv vozača prijava

Klix.ba
Foto: I. Š./Klix.ba
Foto: I. Š./Klix.ba
Nakon što u Operativnom centru MUP-a KS sinoć i jutros nisu imali informacija o saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u petak navečer u centru Sarajeva, nakon pisanja portala Klix.ba stiglo je obavještenje policije u kojem se ipak navodi da je slučaj evidentiran i da je jedna osoba povrijeđena te da će protiv vozača biti podnesena prijava.

Saobraćajna nezgoda koja se dogodila dana 06.09.2019. godine u 22.55 sati uredno je evidentirana u Knjigu dnevnih događaja nadležne policijske stanice, u ovom slučaju PS Centar Sarajevo, pod brojem 13084.

"Patrole policijskih službenika su obavijetile rukovodioca smjene u PS Centar da se dogodila saobraćajna nezgoda u kojoj je vozilo povrijedilo jednog pješaka. O slučaju je upoznat i Zavod za hitnu medicinsku pomoć čiji radnici su izašli na mjesto nesreće, te povrijeđenu osobu prevezli do Opće bolnice, gdje mu je ukazana ljekarska pomoć, te konstatovane lakše tjelesne povrede, nakon kojih je otpušten na kućno liječenje", rečeno je naknadno za Klix.ba.

U saobraćajnoj nezgodi je učestvovao vozač M. C. sa vozilom "Golf" i pješak E.M. Protiv vozača M.C. će biti pokrenut prekršajni postupak na način kako je to propisano Zakonom o prekršajima FBiH.

Zbog ove saobraćajne nezgode, tramvajski saobraćaj na navedenom dijelu nije bio u funkciji od momenta nastanka saobraćajne nezgode do 00:40 sati.

Načelnik Odjeljenja za odnose sa javnošću Mirza Hadžiabdić je iskoristio priliku da objasni kako uviđaj saobraćajne nezgode sa manjom materijalnom štetom i lakše povrijeđenim osobama, shodno Pravilniku o unutrašnjoj organizaciji Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, vrše policijski službenici nadležne policijske stanice, dok uviđaje saobraćajnih nezgoda sa većom materijalnom štetom i teže povrijeđenim ili poginulim osobama, uz saglasnost, tužitelja, vrše policijski službenici Odjeljenja za saobraćajne istrage.