|

Sarajevo: Supruge ambasadora u BiH prodavale karte za Diplomatski zimski bazar

Sarajevo: Supruge ambasadora u BiH prodavale karte za Diplomatski zimski bazar
32
A
Anadolija
28.11.2015. u 13:12
21
komentara
32

dijeljenja
1/8 Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
2/8 Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
3/8 Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
4/8 Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
5/8 Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
6/8 Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
7/8 Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
8/8 Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
Na Trgu djece Sarajeva u bh. prijestolnici danas je počela prodaja karata za Diplomatski zimski bazar, koji se održava 5. decembra u dvorani Mirza Delibašić - KSC Skenderija,
Karte za Diplomatski zimski bazar danas su prodavale supruge ambasadora sa službom u BiH, koje su među organizatorima ovogodišnjeg bazara. Na trgu su bile supruga švedskog ambasadora u BiH Nora Schiller, supruga holandskog ambasadora Marietta Kraak te supruga britanskog ambasadora Carolina Ferguson.

Podršku suprugama su pružili britanski, holandski i švedski ambasador. 

Nora Schiller je u izjavi za medije kazala je kako je cilj današnjeg okupljanja promocija ovogodišnjeg Diplomatskog zimskog bazara koji će se održati 5. decembra. 

Kako kaže, ovogodišnji bazar je drugačiji, jer je premijer Kantona Sarajevo Elmedin Konaković besplatno ustupio dvoranu u Skenderiji. 

"To zaista cijenimo, jer je to divna gesta našeg domaćina prema nama i onome što radimo. Ove godine 38 ambasada učestvuje na bazaru. Ove godine imamo i posebno iznenađenje, objavljujemo i izdat ćemo knjigu recepata", istakla je Schiller. 

Napominje da je kuhar kompilacija recepata iz cijelog svijeta. 

Carolina Ferguson kazala je da će djeca mlađa od deset godina moći besplatno ući na bazar. 

"Sjajna vijest za djecu i roditelje je da ćemo imati razne aktivnosti i kutke za djecu. Imat ćemo različite igraonice. Također, besplatnu igraonicu za djecu gdje roditelji mogu ostaviti svoju djecu u sigurnim rukama dok oni razgledaju ono što je u ponudi na bazaru. Imat ćemo i radionicu u kojoj će nam pomoći učenici muzičke škole. Ove godine će biti dosta zabave za najmlađe", naglasila je Ferguson. 

Poručila je da su djeca fokus ne samo tog dana, nego i svega onoga što rade. 

Marietta Kraak naglašava da će sva sredstva prikupljena realizacijom ovogodišnjeg Diplomatskog zimskog bazara biti namijenjena za pomoć četiri organizacije koje pomažu djecu s posebnim potrebama, djecu bez roditeljskog staranja i djecu čije su porodice u stanju socijalne potrebe. 

Naglašava da su vrlo zadovoljne prošlogodišnjim Bazarom i nadaju se da će ove godine biti još uspješnije. 

"Što više zaradimo i prikupimo novca, to više možemo pomoći i svim ovim kategorijama kojima je pomoć potrebna", poručila je Kraak. 

Cijena karte koštaju 5 konvertibilnih maraka, dok tiket za instant tombolu košta 3. Zimski diplomatski bazar je već postao tradicionalni događaj u Sarajevu. Na ovogodišnjem Bazaru prvi put će učestvovati ambasade Njemačke i Austrije. 
Prijavi grešku


Komentari (21)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...