Komentari (20)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
e ja sam zahvaljujuci dodatnom upisu primljena u drugu gimnaziju
ne idite u zubotehnicku, ne zagorcavajte sebi zivot
2011/12 i prije su primali 168 učenika (24 do 28 po odjeljenju) 2012/13 su primali 144 učenika (20 do 24 po odjeljenju) 2013/14 primaju između 70 i 110 učenika (18 do 23 po odjeljenju) Tako da ima nekog napretka, a sve je teže upasti u gimnaziju.
2011/2012. Sjećam se nas bilo 35 u odjeljenju.
Ucenica sam gimnazije u Sarajevu (necu reci koje) i treci sam razred zavrsila. Kada sam se upisivala ispod 180. osobe je bila podvucena crta. U septembru dolazimo u skolu i shvatamo da nas je 30 u odjeljenju, a 7 odjeljenja. Znaci bilo nas je 210, a na spisku 180. Cudna situacija, zar ne? A sto se tice ove eksterne mature i ovog sada upisa, neka su omogucili djeci da ih bude vise primljeno, iz prostog razloga sto nije u redu da se objavi spisak primljenih 5 dana prije zatvaranja konkursa ( sto je slucaj u Drugoj gimnaziji) pa odbijena djeca uzmu papire i odu u drugu skolu i imaju tri sanse za upis. Prvu kao i svi, drugu kad uzmu papire i trce u drugu skolu i ako tu ne budu primljeni idemo u trecu skolu. Izvinjavam se ako ima pravopisnih gresaka i nemam afrikata na tastaturi. Pozdrav.
2011. godine u Dobrinjskoj se prijavilo 200 i kusur učenika, primili 168 njih (kasnije nešto primljeno je još nekoliko njih). Bilo je šest razreda, a svaki razred je imao minimum 30 učenika. Dvije godine kasnije, tek njih 65 se prijavilo, svi primljeni naravno i sad će od tih 65 učenika formirati dva razreda općeg smjera, a treći za scenski smjer.
Ovo je onaj "štela rok" kada se djeca uvaljuju na osnovu poznanstava. Ja sam u svojoj gimnaziji se nagledao takvih koje su prošle tricom u osnovnoj pa se onda stvorile odjednom u septembru kao upisnici iz "drugog roka" iako je prvi rok prekrcao odjeljenja do maksimuma.
nisi u pravu, ja sam svoje djete upisao u medicinsku skolu bez ikakve stele, svu stelu koju sam imao su njene ocjene i prosjek za osnovnu skolu, primili je bez stele.
cim je tebi nick rizla na sajtu znaci da ni ti nisi zavrsio srednju skolu a kamoli da imas kcerku koju upisujes u istu :D
PRIKAŽI ODGOVORE (4)
Pojedine gimnazije su se toliko srozale da to nije za povjerovat, Prva prije svih, na razini su nekadasnjih tehnickih skola, nije ni cudo sto studenti upisuju fakultete, a ne znaju da se negacija ne pise odvojeno, tuga.
čim primaju još učenika znači da se mogao svak upisati u tu srednju