Jedna od 32 destinacije za posjetiti
0

Sarajevo prošlo u drugi krug takmičenja najisplativijih gradova

Sarajevo-x.com
Sarajevo
Sarajevo
Glavni grad Bosne i Hercegovine plasirao se u drugi krug takmičenja najisplativijih turističkih destinacija koje organizira web-stranica Foxnomad.com, a o kojem je portal Sarajevo-x.com već pisao.

U prvom krugu takmičenja za najatraktivniju turističku destinaciju koju treba posjetiti u 2012. godinie, bila su 64 grada iz cijelog svijeta, a među njima i Sarajevo.

Nakon pisanja portala Sarajevo-x.com, bh. prijestolnica je dobila dovoljan broj glasova i prošla u drugi krug. Svog direktnog konkurenta, talijanski grad Vernazza, Sarajevo je nadmašilo za više od 1.600 glasova.

Glavni grad Bosne i Hercegovine se tako plasirao među 32 svjetska grada koja vrijedi posjetiti što zbog atraktivnosti tako i zbog ekonomične ponude.

U drugi krug glasanja našli su se gradovi kao što su Barcelona, Istanbul, Kuala Lumpur, Dubrovnik, San Francisco, Pariz, Rim, Kairo, Prag, Edinburg, Budimpešta, Rio de Janeiro, New York i drugi.

Za prolazak u sljedeći krug takmičenja, u kojem će se naći 16 najisplativijih turističkih destinacija, Sarajevo se bori sa španskom Sevillom. Glasati možete do 11. marta.