|

Sarajevo prošlo u drugi krug takmičenja najisplativijih gradova

Sarajevo prošlo u drugi krug takmičenja najisplativijih gradova
0
S
Sarajevo-x.com
10.3.2012. u 17:00
90
komentara
0

dijeljenja
Sarajevo prošlo u drugi krug takmičenja najisplativijih gradova Sarajevo
Glavni grad Bosne i Hercegovine plasirao se u drugi krug takmičenja najisplativijih turističkih destinacija koje organizira web-stranica Foxnomad.com, a o kojem je portal Sarajevo-x.com već pisao.
U prvom krugu takmičenja za najatraktivniju turističku destinaciju koju treba posjetiti u 2012. godinie, bila su 64 grada iz cijelog svijeta, a među njima i Sarajevo.

Nakon pisanja portala Sarajevo-x.com, bh. prijestolnica je dobila dovoljan broj glasova i prošla u drugi krug. Svog direktnog konkurenta, talijanski grad Vernazza, Sarajevo je nadmašilo za više od 1.600 glasova.

Glavni grad Bosne i Hercegovine se tako plasirao među 32 svjetska grada koja vrijedi posjetiti što zbog atraktivnosti tako i zbog ekonomične ponude.

U drugi krug glasanja našli su se gradovi kao što su Barcelona, Istanbul, Kuala Lumpur, Dubrovnik, San Francisco, Pariz, Rim, Kairo, Prag, Edinburg, Budimpešta, Rio de Janeiro, New York i drugi.

Za prolazak u sljedeći krug takmičenja, u kojem će se naći 16 najisplativijih turističkih destinacija, Sarajevo se bori sa španskom Sevillom. Glasati možete do 11. marta.
Prijavi grešku


Komentari (90)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...