Uvjerljivo protiv Izmira
0

Sarajevo među četiri najisplativije destinacije svijeta

Sarajevo-x.com
Sarajevo
Sarajevo
Sarajevo se plasiralo u polufinale takmičenja za najisplativiju i najatraktivniju turističku destinaciju koju treba posjetiti u 2012. godini, a koje organizira stranica Foxnomad.com.

Glavni grad Bosne i Hercegovine je u posljednjem krugu dobio uvjerljivo veći broj glasova od svog direktnog konkurenta, turskog Izmira. Sarajevo je na kraju imalo 4.396 glasova naspram Izmirovih 430.

Podsjećamo, Sarajevo je ranije isto tako uvjerljivo porazilo Vernazzu (Italija) i Sevillu (Španija). Naša prijestolnica uspjeh delimično duguje podršci portala Sarajevo-x.com.

Među četiri najisplativije turističke destinacije u svijetu su se, pored Sarajeva, plasirali portugalski Guimaraes te turski gradovi Istanbul i Fethiye, koji je i direktni konkurent našoj prijestolnici.

Glasanje za ulazak u finale će trajati do četvrtka, 22. marta, kada će početi finalni krug. Ukoliko Sarajevo prođe u finale i eventulano pobijedi, a na dobrom je putu, ponijet će laskavu titulu najisplativije i najatraktivnije turističke destinacije koju treba posjetiti u 2012.godini.