Slijedi borba s Rimom
1

Sarajevo među 16 najisplativijih destinacija u svijetu

Piše: N. J.
Sarajevo (Foto: Sarajevo-x.com)
Sarajevo (Foto: Sarajevo-x.com)
Sarajevo je među 16 najisplativijih destinacija u svijetu zahvaljujući glasovima posjetitelja web-stranice Foxnomad.com koja daje preporuke za ekonomična putovanja u lijepe i atraktivne gradove.

U takmičenju koje je organizovala ova web-stranica, Sarajevo je još prošle sedmice u borbi za prolaz među 32 najisplativije destinacije svijeta pobijedilo talijanski grad Vernazzu sa 1.600 glasova. Foxnomad.com je naveo da je taj uspjeh ostvaren zahvaljujući činjenici da je "jedan od najvećih bh. portala Sarajevo-x.com podržao glavni grad BiH (i na svojoj Facebook stranici)".

Nakon plasmana među 32 najbolje destinacije, prigodnim tekstom smo, naravno, ponovo podržali naš glavni grad pa je ovog puta Sarajevo deklasiralo špansku Sevillu u borbi za najboljih 16, osvojivši u tom duelu 92,03 posto glasova (2.633 glasova naprema 228). U narednom krugu Sarajevo će se za prolaz dalje boriti sa Rimom, a istaknimo da se među 16 najisplativijih gradova svijeta plasirao i Dubrovnik koji će se u narednom krugu takmičiti sa turskim Izmirom. Ukoliko bi i Sarajevo i Dubrovnik prošli narednu prepreku, međusobno bi se takmičili za prolaz među četiri najatraktivnije destinacije u svijetu. Za Sarajevo u narednom krugu takmičenja možete glasati do 16. marta.