BiH
1.6k

Sarajevo: Policija tokom protesta zaplijenila 12 kg droge, privedeno 37 izgrednika

Anadolija
Portparol Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Irfan Nefić je izjavio da su u jučerašnjim protestima povrijeđena 144 policajaca dok je privedeno 37 izgrednika.

“U jučerašnjim protestima u Sarajevu povrijeđena su 144 policajca, od čega 132 lakše a 12 sa teškim povredama. Šest policajaca je zadržano u bolnici”, rekao je on dodajući kako je pričinjena velika materijalna šteta na policijskim vozilima i pratećoj opremi.

“Pričinjena je velika šteta na policijskoj opremi koji su nosili policajci, dok su izgorjela tri službena vozila MUP-a Kantona Sarajevo. Tužitelji Kantona Sarajeva nalaze se na licu mjesta i vrše uviđaj”, kazao je Nefić.

Napomenuo je da je tokom jučerašnjih protesta u Sarajevu policija privela ukupno 37 izgrednika od čega šest maloljetnika.

“Privedeno je 37 izgrednika, od čega šest maloljetnih osoba. Na njima se vrši kriminalna obrada kako bi se utvrdili detalji o njihovoj umiješanosti u toku protesta. Samo da dodam da je policija oduzela tokom održavanja protesta 12 kilograma droge spida, koju su neki pokušali da rasturaju”, izjavio je portparol Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo za AA.

S druge strane, u prva dva dana demonstracija povrijeđeno je 47 osoba u Tuzli. U Zenici je u petak privedeno 20 osoba, dok su 53 osobe povrijeđene. Među povrijeđenima je bilo 13 policajaca.

U sarajevske bolnice tokom protesta u glavnom gradu Bosne i Hercegovine primljene su 93 osobe, javlja AA.

Glasnogovornica Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu Biljana Jandrić izjavila je večeras za AA da su u tom centru tokom dana primili 63 povrijeđene osobe. Među povrijeđenima je, kako je rekla, 44 policajca i 19 civila.

U Opću bolnicu "Abdullah Nakaš" u Sarajevu pomoć je ukazana 30 osoba, koje su povrijeđene tokom demonstracija, a među kojima je bio veći broj policajaca.