BiH
82

KCUS: 121 osoba zatražila liječničku pomoć

FENA
U Klinički centar Univerziteta u Sarajevu za pomoć se javila 121 osoba koje su povrijeđene tokom jučerašnjih protesta u Sarajevu.

"Ukupno je povrijeđeno 121 osoba, od toga 20 civila i 101 policajac. Dva policajaca su zadržana u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu, jedan na Klinici za neurohirirugiju i jedan na Klinici uha, grla i nosa i obojica su stabilni", kazala je jutros za Agenciju Fena glasnogovornica KCUS-a Biljana Jandrić.

Iz Sindikata policije KS je saopćeno da je u nemirima pred zgradom Vlade KS i zgradom Predsjedništva BiH povrijeđeno 144 policajaca od kojih je 12 teže, dok je 6 policijskih službenika zadržano na bolničkom liječenju.

"Većina nastalih povreda je uzrokovana skromnom materijalno tehničkom opremljenosti policijskih službenika, iz čega slijedi da su bili opravdani zahtjevi sindikata za nabavku kako lične tako i kolektivne opreme i sredstava za zaštitu policijskih službenika", stoji u saopćenju Sindikata policije KS.

Sindikat policije Kantona Sarajevo moli građane Kantona Sarajevo da se prilikom učestvovanja u bilo kom obliku protesta suzdrže od destruktivnih i rušilačkih aktivnosti a naročito od bilo kakvih fizičkih aktivnosti usmjerenim prema policijskim službenicima Kantona Sarajevo.