Na Institutu za mjeriteljstvo BiH
0
Sarajevo: Otvorena laboratorija vrijedna 820.000 eura
Komentari (30)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Dobrodosli na nase novo radno mesto...ja i Hamus smo sad tu u labaratoriji..saso mange ima..na prvoj slici ima milon wAta,milion tipki sve ima.
ali fali im saraf devetka da im ovo sve proradi...
ako je ovih par aparatica kostalo 820 000 eura ona smo to i zasluzili....
Wahahaahah.......ovo je smijesno.......Ovu opremu koristim u S.Arabiji i stalno je u mome gepeku......Oni tek sad skontali da ovo postoji,ali et....treba li im pokazati kako ovo radi....
Nekada sam konkurisao za posao u ovom institutu i kada su primali ingove masinstva i fizicare. Naravno da je bila stela za nekog tamo. I ovo je stvarno vrijedna oprema koja nema veze sa hemijom, ekonomijom (osim sto je skupa oprema) i pravom.
Stvarno dobra saradnja. Institut za mjeriteljstvo BiH saradjuje, a Slovenci daju lovu. Moram i ja nekoga potraziti da tako saradjujemo.
he he he he......... 1. mjesto za onoga ko je ovo smeće nabavio za ovu LOV(e)U u takmičenju koje se zove \" IMAL\' MENE TU \"
institut za istrazivanje ruda i gubljenje vremena
Sta je ovo....2 stola instrumenata 820.000 eura? Dajte ljudi...otvorite oči malo:O
I ovo na slici vrijedi 820 000 eura??
Kakvo crno mjeriteljstvo , pa kakva je to rijec , jel se to otvara u Zagrebu. Zar nije institut za mjere i mjerne jedinic ili slicno ali mjeriteljstvo. Nece vise biti recimo metar za mjerenje vec metar za mjeriteljstvo .
dobro je to sto se pare ulazu za razvijanje zemlje i industriere, ali bi bilo bolje da su neku firmu otvorili da ljudi imaju posla jer ovi instrumenti nece stvorit puno novih radnih mjesta, mozda 1 ili 2, a na ovom ce ipak samo oni veliki da zaradjivaju koji vec imaju dovoljno novca, ima se moze se, u bih ili imas ili nemas nesto izmedu nepostoji
i koji je sad broj za tacno vrijeme?
student sam druge godine, nemam nikakve veze sa ovim bogatasima, iz sasvim prosjecne sam porodice, bez stela, poznanstva i slicno... pricam realne stvari, smjesno mi sto neko mjesa hemiju sa energetikom i ovim instrumentima... iako fundamenti energetike se povlace od hemije, kada gledamo sustinski ne mozes porediti elektrohemiju i instrument koji mjeri 100MW dalekovod
neko završio fakultet, pa mu se štima radno mjesto (pozicija)
Student sam elektrotehnike, odsjek energetika, mogu vam reci da ova mjerenja nemaju ama bas nikakve veze sa elektrohemijom, ekonomistima, pravnicima i sl. ovo je cisto za energeticare... elektrohemicari idu i bave se istosmjernim strujama, elektrolitiima, naelektrisanim jonima i tamo dalje gdje ste sigurni... ovi instrumenti su itekako dobrodosli za vas neznalice, kod nas je energetika pored rudarstva najrazvijenija grana a elektroprivreda BiH najbogatija firma... zar nije bolje ulagati da se u buducnosti struja prodaje preko granice za vece pare...
za ovaj novac mogla se otvoriti neka fabrika, pu pu bem ti drzavu !!!