Novi izgled
14

Sarajevo: Nastavljena rekonstrukcija Bulevara branilaca Dobrinje, vrijednost radova 100.000 KM

Klix.ba
(Foto: Harun Muminović/Klix.ba)
Nastavak rekonstrukcije najveće šetnice u sarajevskom naselju Dobrinja počeo je prije nekoliko dana, a rok za završetak radova je kraj septembra.

Riječ je o Bulevaru branilaca Dobrinje koji je svoj novi izgled počeo poprimati još 2014. godine. Odlučeno je da će rekonstrukcija šetališta dugačkog gotovo jedan kilometar (oko 950 metara) trajati u nekoliko faza, a jedna od posljednjih počela je 7.augusta uvođenjem mašina na teren.

Kako je za Klix.ba potvrđeno, nije riječ o konačnoj fazi jer će se nastavak uređenja tog dijela naselja nastaviti i u slijedećoj godini.

U proteklom periodu uređen je značajan dio šetnice, uz šetnicu su izgrađena odmorišta sa klupama za sjedenje, a postojeća hortikultura je upotpunjena novim zelenilom.

Trenutni radovi su krenuli od neposredne blizine Dobrinjske gimnazije, prema sportskoj dvorani, a centralni dio trga pored dvorane u narednom periodu će biti uređen na poseban način.

Vrijednost radova je oko 100.000 konvertibilnih maraka koje su obezbjeđene budžetom Općine Novi Grad, a izvođač je Dinalsa d.o.o. Sarajevo. Rok za završetak radova je 45 dana.