Sarajevo: Manifestacija "Selam, ja Resulallah" počinje 15. januara

F
FENA
9.1.2013. u 16:53
3
0
Sarajevo: Manifestacija "Selam, ja Resulallah" počinje 15. januara
3
Sarajevo: Manifestacija "Selam, ja Resulallah" počinje 15. januara Foto: Arhiv
Manifestacija "Selam, ja Resulallah", koju povodom rođendana božijeg poslanika Muhammeda a.s. tradicionalno organizira Medžlis Islamske zajednice Sarajevo, počinje 15. januara.
Manifestacija Dani o Allahovom poslaniku ima za cilj da promovira univerzalne vrijednosti iz poslanikovog života: ljubav, suživot, mir i poštovanje čovjeka, te da istakne najdublja i najtananija osjećanja ljubavi i poštovanja prema ljudskoj i poslaničkoj veličini Muhammeda a.s.

Cilj je i potaknuti kreativne sposobnosti djece i mladih koji će biti aktivno uključeni u realizaciju programa, saopćio je Medžlis IZ Sarajevo.

Manifestacija sadržava programe prilagođene svim generacijama, kao što su mevludske svečanosti po općinama, predavanja eminentnih profesora: dr. Halida Asirija, mr.Huseina Kavazovića reisu-l-uleme BiH, Enesa Ljevakovića, Almira Fatića, projekcije filmova za djecu, predstave za omladinu, promocije knjiga, večeir poezije o Muhammedu, a.s. te večer ilahija i kasida.

Svečano otvaranje manifestacije je 15. januara na na platou ispred Baščaršijske džamije u 17 sati, a manifestacija završava 11. februara i svi sadržaji otvorenog su karaktera i potpuno su besplatni.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: