BiH
3

Sarajevo: Još 22 stabla uz saobraćajnicu prema Dobrinji

FENA
Realizacija potpisanog Sporazuma o saradnji između Općine Novi Grad Sarajevo i KJKP "Park" zvanično će i započeti sutra, sadnjom 22 stabla u ulici Lukavička cesta na potezu od džamije Kralja Fahda uz saobraćajnicu prema naselju Dobrinja.

Sporazum o uređenju i održavanju javnih zelenih površina, dječijih igrališta, aleja, izgradnji pješačkih staza i sanaciji stepeništa, između Novog Grada i preduzeća "Park" podrazumijeva realizaciju niza manjih projekata uređenja javnih zelenih površina na području Novog Grada do kraja godine, a njegova ukupna vrijednost je 100.000 KM.

Tim povodom u subotu, 20. aprila, u 11.00 sati načelnik Općine Novi Grad Semir Efendić i v.d. direktora preduzeća "Park" Muharem Fišo simboličnom sadnjom stabla u zelenom pojasu uz saobraćajnicu u navedenoj ulici (Lukavička cesta na potezu od džamije Kralja Fahda uz saobraćajnicu prema naselju Dobrinja) zvanično će i započeti realizacija ovog projekta.

U navedenoj ulici planirana je sadnja ukupno 141 stabla, računajući i 22 koja će biti zasađena sutra, čime će formiranje mlade aleje započete ranijih godina biti upotpunjeno novim stablima i to u tri niza duž cijele ulice, na potezu od studentskih domova u Nedžarićima do kružnog toka prema Dobrinji, kazala je Agenciji Fena stručna saradnica za informiranje KJKP "Park" Aldijana Hamza.

Osim navedenih radova, sutra će, u okviru ovog sporazuma, u ulici Adija Mulabegovića u Saraj-Polju radnici preduzeća "Park" zasaditi 1.500 komada žive ograde, nekoliko desetina sadnica ukrasnog grmlja i izvršiti rekonstrukciju zelenih površina.